Теплі контакти

23 Травня 2021, 21:50
1846

Три роки працюю з різними людьми, різними громадами в Україні та закордоном. Позаду кілька простих і складних проєктів, які, в свою чергу, приносили різні емоції, зворотній зв'язок та результати взаємодії.

Найбільше задоволення отримую від співпраці з людьми, які відповідальні, готові вчитися і визнавати свою помилки, вміють зберігати гарні стосунки не лише через тверду складову проєкту, а цінують досвід і шукають нові можливості для розвитку.

Напередодні Великодня було дуже багато роботи, якої не можу показати тут, але яка є основою покращення життя людей в громадах.

Наразі маю кілька інсайтів з власного досвіду щодо збереження теплих контактів і скільки вони коштують в умовах невизначеності.

У 2018-2019 році я брала участь у кількох навчальних проєктах як посадова особа Смизької громади, проте знайомства в цих проєктах дозволили мені розширити моє інформаційне поле, знаходити  посилання на нові вакансії, залишити роботу в ОМС і перейти працювати в громадський сектор.

У липні 2019 року я поїхала в рамках проєкту в Магдебург, щоб перейняти досвід розвитку мобільності в німецьких громадах, а натомість познайомилася з Bernd Köppen, очільником громади Gemeinde Möser, який зацікавлений у розвитку співпраці з українськими громадами. У квітні нам вдалося відновити комунікацію і тепер спільно з Renata Goryachkin розробляємо концепцію молодіжних клубів для обмінів культурними традиціями та вивчення іноземної мови, щоб у 2022 році реалізовувати спільні живі зустрічі.

У серпні 2019 року завдяки Martin Reuther ми познайомилися з Ronny Ronchik Böhme, а  Галина Руднік приклала зусиль, щоб ми поїхали з Молодіжна рада Смизької громади в Gemeinde Nebelschütz/ Njebjelcicy, а вже минулої суботи ми подали спільну заявку на конкурс EVZ Young: MEET UP, щоб реалізовувати спільні діджитальні та живі обміни цього року.

Маю ще багато прикладів, коли одні проєкти переростали в нові і більш цікаві, коли ми ставали друзями, або цілою спільнотою — і тут найкращий приклад Будуємо Україну Разом — БУР, то з 2017 і дотепер мені імпонують цінності БУР і девіз «Якщо не я, то хто?».

До чого все це я пишу?

Хочу сказати, що в проектах найцінніше — це люди і стосунки! І дуже гарно, коли вони складаються гарно і хочеться продовжувати співпрацю, реалізовувати нові ідеї, знаєш до кого постукатися, а ще точно впевнений з ким хочеш мати справу, а з ким ні.

Бережіть теплі контакти (особисті знайомства), бо вони - набагато важливіші, ніж те, до чого можна доторкнутися руками! Можливо, саме ті люди, з якими ви познайомилися в проектах, зможуть вам допомогти в майбутньому реалізувати мрії або цікаві ідеї!

19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024