Невідома хвороба прикувала дубенчанку до ліжка

04 Листопада 2019, 10:08
Катерина Свирида 2401
Катерина Свирида

Ось уже майже 4 роки 26-літня Катерина Свирида з Дубна прикута до ліжка. Хвороба паралізувала дівчині руки та ноги.

Українські лікарі казали, що дубенчанка страждає на Синдром Гієна-Барре. Утім, закордонні медики спростували цей діагноз. Наразі рідні Каті збирають кошти на діагностику за кордоном, аби дізнатися, чим саме вона хворіє. Попри недугу, Катерина усміхнена, привітна та життєрадісна дівчина. Вказуючи на стілець, просить сісти навпроти неї, ближче до ліжка, аби добре бачити співрозмовника. Зізнається: через хворобу впав зір, стало важко говорити.

«Хвороба «підкосила» мене несподівано. Захворіла на грип, простуда проходила з незнаними ускладненнями, а потім почали німіти пальці на руках та ногах. Потім взагалі не змогла встати на ноги. Я збиралася в Німеччину на заробітки їхати, уже й документи почала робити. Проте недуга перекреслила всі плани. Скільки ми вже по лікарнях виїздили, обстежень пройшли, й порахувати важко. Проте точного діагнозу не знаємо й досі», – розповідає Катя Свирида.

Спершу Катерині ставили діагноз розсіяний склероз. Згодом – Синдром Гієна-Барре – гостра запальна полірадикулонейропатія, яка проявляється млявими парезами і паралічами, порушеннями чутливості, вегетативними розладами.

Втім нещодавно рідні дівчини вирішили проконсультуватися із закордонними лікарями. Епікриси хворої відправили до клінік Туреччини, Німеччини та Ізраїлю. Відповідь, яка прийшла з двох клінік, вибила родину з колії: синдром не підтвердився. Аби встановити точний діагноз, Катерину Свириду запросили пройти діагностику на місці.

Для лікування дубенчанці прописували дороговартісне капання. На жаль, грошей вистачило лише на половину курсу, тож змушені були перервати терапію. Хоча результати від вливання були помітними, тривала перерва звела покращення нанівець. І тепер все треба починати з початку.

Катя Свирида до хвороби
Катя Свирида до хвороби

 

Допомогти Катерині Свириді можна за реквізитами:

5168 7573 4402 9428 Рахунок на ім’я сестри Хмеленко Наталія Вікторівна.

Контактні особи: мама Свирида Марина 0993416915, сестра Хмеленко Наталія 0665497061.

Перекази із-за кордону через Money Gram Або Western Union на ім’я сестри Natalia Khmelenko.

Марія МАРТИНЮК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024