Дубенщина: постраждалим від насильства надають комплексну допомогу

11 Листопада 2019, 14:56
Фото ілюстративне 962
Фото ілюстративне

З початку 2019 року на Дубенщині виявили понад 200 осіб, постраждалих від домашнього насильства.

Роботу з тими, хто пережив сімейне насильство, проводить мобільна бригада соціально-психологічної допомоги у Дубенському районі. Її в межах міжнародного проєкту «Комплексний підхід до розв'язання проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» створили в краї торік. Соціальні фахівці отримали автомобіль та сучасні технічні засоби. Ініціативу реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні.

Загалом на Рівненщині програма протидії сімейному насильству діє з 2015 року. Її координує обласний департамент соцзахисту населення. В Дубенському районі цим напрямом займається управління праці та соціального захисту населення Дубенської РДА.

З початку 2019 року до управління надійшло 43 повідомлення про факти скоєння домашнього насильства, з них 39 повідомлень щодо жінок та 4 проти чоловіків. Постраждалим надали психологічні консультації, деякі сім’ї поставили на облік, допомогли з одягом та взуттям, влаштуванні на роботу, в оформленні або відновленні документів, встановленні позитивних соціальних зв’язків.

В області діє комунальний заклад «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги», який надає соціальні послуги особам, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, з можливістю проживання в ньому до 3-х місяців. Також в області створили 9 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Вони діють при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У Дубенському районі така бригада працює за адресою м. Дубно, вул. Данила Галицького буд. 17, каб. 402. Контактний телефон - 0958071806.

Послуги надаються особам, які постраждали або знаходяться у групі ризику щодо вчинення насильства за ознакою статі та домашнього насильства, з фокусом на жінок, в т. ч. з числа внутрішньо переміщених осіб в м. Дубно, Дубенському, частині Радивилівського та частині Млинівського районів.

Розроблені також і корекційні програми для кривдників та постраждалих. Вони діють у Березнівському, Гощанському, Дубенському, Сарненському районах та м. Острог. Рішенням суду особи, які вчинили домашнє насильство направляються для проходження програми для кривдників.

В управлінні праці запевняють, що таку роботу проводитимуть і надалі. Також, закликають жителів Дубенщини повідомляти поліцію, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у разі виявлення випадків домашнього насильства. Для запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації в управління праці Дубенської РДА працює «гарячої телефонної лінії» 4-27-33.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024