У двох селах Дубенщини зняли обмеження проти сказу

21 Листопада 2019, 13:03
1333

У двох селах Дубенського району знято карантинні обмеження, уведені в зв’язку з випадками сказу.

Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській РДА знято карантинні обмеження в селах Молодаво-3 Привільненської сільської ради та Дитиничі Плосківської сільської ради. Комісія засідала у вівторок, 19 листопада, під керівництвом в. о. голови адміністрації Володимира Іщука/

Нагадаємо, що на початку вересня скажену лисицю виявили в селі Молодаво-3, а майже через два тижні хвору лисицю зафіксували в Дитиничах. У регіоні оголосили карантин на 60 діб. До санітарної зони потрапили населені пункти навколо обох сіл у радіусі 10 кілометрів.

Наразі рішенням комісії епізоотичну ситуацію по захворюванню на сказ у Дубенському районі визнано задовільною. Головам Привільненської сільської ради та Плосківської сільської ради рекомедовано контролювати питання щодо обліку та реєстрації собак та котів, підвищити вимогливість до власників щодо утримання тварин, вживати заходів щодо суттєвого зменшення кількості бродячих собак і котів в населених пунктах, сприяти державній лікарні ветеринарної медицини району в організації та проведенні профілактичних щеплень проти захворювання на сказ тварин в населених пунктах Привільненської та Плосківської сільських рад.

Керівникам та власникам лісомисливських господарств доручили на неблагополучній території щорічно проводити відстріл не менше 5 диких м’ясоїдних тварин для лабораторного дослідження на сказ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39