У Смизькій ОТГ працюватимуть із вразливими групами населення

22 Листопада 2019, 15:53
818

Залучити вразливі групи населення до процесів прийняття рішень у громаді намагатимуться у Смизькій ОТГ Дубенського району.

Місцеві активісти реалізовуватимуть проєкт, який допоможе насамперед жінкам, людям з інвалідністю, членам їх родин, молоді стати членами дорадчих органів, брати участь у громадських радах, відстоювати інтереси соціально незахищених верств населення.

Мешканці громади, зокрема, намагатимуться підвищити рівень толерантного ставлення до дітей та молоді з інвалідністю. Для цього вони створять публічний простір «Послухай – почуй!» на базі Смизької центральної бібліотеки та комунікаційний майданчик для спілкування таких дітей з однолітками. Проведення спільних культурних та спортивних подій допоможе залучити батьків та дітей з інвалідністю, молоді та жінок до діалогу.

До реалізації проєкту також залучатимуть представників місцевої влади. Активісти планують провести адвокаційну кампанію, спрямовану на затвердження цільових програм підтримки вразливих груп населення Смизької ОТГ.

Проєкт «Залучення вразливих груп населення Смизької ОТГ до ухвалення рішень на місцевому рівні та активного громадського життя» реалізовуватиме ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН». Його планують реалізувати впродовж листопада-грудня цього року.

Відповідну угоду днями підписали голова ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» Вікторія Костюк та директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький.

Нагадаємо, що ініціативна група Смизької ОТГ в травні цього року стала переможцем конкурсу на участь у проєкті «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини». Його на Рівненщині впроваджує РОГО "Комітет виборців України" в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Інформує РОГО "Комітет виборців України"

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024