Дохід 4 тисячі на особу: керівництво Рівненщини розповіло жителям Семидубської ОТГ про перспективи

17 Грудня 2019, 10:17
Зустріч із очільниками РОДА 1376
Зустріч із очільниками РОДА

Керівництво Рівненської ОДА зустрілося з жителями Семидубської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), що на Дубенщині.

Зустріч ініціював керівник області Віталій Коваль напередодні місцевих виборів, що відбудуться в ОТГ 22 грудня. Головна мета – обговорити результати децентралізації.

Зокрема, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко розповів, що 32 ОТГ, які перейшли на прямі відносини з державним бюджетом, мають 600 мільйонів гривень власних доходів. Для порівняння, надходження до обласного бюджету за аналогічний період складають близько 850 мільйонів гривень.

«Семидубська ОТГ має всі шанси стати самодостатньо. Власні доходи на одного мешканця будуть в межах 4 тисяч гривень. Тобто ваш старт набагато більший за той, що був у Повчанській та Тараканівській громадах, які створені на Дубенщині. Семидубській громаді не вистачає лише 13% до рівня бездотаційності та спроможності», – звернувся Ігор Тимошенко до людей.


 

Під час зустрічі виступив представник Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Курилас. З-поміж іншого він розповів про особливості формування бюджету, передачі об’єктів спільної власності, механізм реорганізації сільрад тощо.

Досвідом створення та самостійного життя поділилася керівниця Повчанської ОТГ Інна Іванюк. Вона розповіла про перші успіхи громади – будівництво сімейної амбулаторії, дороги, ремонти навчальних закладів та інші.

Відсутність лікаря й плани на розвиток туризму: як живе Повчанська ОТГ

«Наша позиція – продовжити децентралізацію. Громади отримують великі можливості – насамперед самостійно ухвалювати рішення. При цьому вони не повинні забувати про відповідальність перед людьми. Тому, вже 23 грудня вам усім треба об’єднатися та працювати заради розвитку своєї території», – підкреслив голова ОДА Віталій Коваль.

Під час зустрічі відбувся діалог із громадою. Керівництво ОДА та експерти відповіли на всі питання стосовно стабільної життєдіяльності громади.


 

Читайте також:

Сім на одного: завершилася реєстрація кандидатів на вибори в Семидубській ОТГ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024