Онкохвора дівчинка з Дубенщини написала книгу казок

25 Січня 2020, 07:55
Марійка Колеснік 29892
Марійка Колеснік

Дванадцятирічна Марійка Колеснік зі села Плоска Дубенського району, яка бореться з важкою недугою, написала книгу казок.

Книга «Диво» Марійки Колеснік – це збірка з чотирьох казок із ілюстраціями юної авторки. Допомагала дівчинці втілити творчі задуми рівненська письменниця Олена Медвєдєва.

«Шкода, що всі ці казки написані й проілюстровані дванадцятирічною авторкою на лікарняному ліжку у відділенні дитячої онкогематології. А це, далебі, не те місце, яке може надихати. Навпаки – це поле бою. Те, що саме тут дитина знаходить у собі сили радіти життю, боротися за нього і творити дива, зворушує навіть дорослих скептиків», – відгукується про Марійку пані Олена.

2
Олена Медвєдєва з Марійкою
Олена Медвєдєва з Марійкою

 

Як розповідає мама юної письменниці Людмила Колеснік, Марійка занедужала в серпня 2019 року. Спершу помітили, що не бачить на праве око, а потім виявили пухлину в голові. Діагноз – пілоцитарна астроцитома. Дівчинку двічі оперували в Київському інституті нейрохірургії ім. А.П.Ромоданова. Наразі Марійка – пацієнтка відділення онкогематології Рівненської обласної лікарні.

Попри нестепний біль, дівчинка тримається дуже стійко, ніколи не скаржиться. У середині грудня Марійка почала писати казки. Завдяки Олені Медвєдєвій, Людмилі Герус (літредактор) і Андрієві Тригубі (технічний редактор) вона вже побачила свою власну книжечку.

28
«Диво» Марійки Колеснік
«Диво» Марійки Колеснік

24

24
«Лист до Святого Миколая, який увійшов до книжечки
«Лист до Святого Миколая, який увійшов до книжечки

 

«Якщо ти можеш – то подаруй мені здоров’я. Мені хочеться, щоб моє праве очко бачило, бо воно не бачить зовсім. Щоб я бігала, веселилася, гралася, танцювала. І в школі виходила до дошки розв’язувати завдання.
А ще – ти можеш зробити подарунок дорослим? Зроби, будь ласка, так, щоб вони трішечки більше уваги приділяли своїм діткам. Бо якщо діткам не приділяти уваги, то вони перестають слухатися», – писала Марійка в листі до Святого Миколая.

Дівчинка потребує моральної – добрим словом і молитвою – і матеріальної підтримки.

Щоб допомогти дівчинці, кошти можна перерахувати на картку Приватбанку Колеснік Людмили Сергіївни (мами Марійки) – 5168757383995091. Номер телефону пані Людмили: +380 (66) 565 59 17

Коментарі
25 Січня 2020, 12:56
Пишіть в коментарях номер єврокарти або Pay Pal. Люди не всі мають приватбанк, а хочеться допомогти родині.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024