На Дубенщині перевищений епідемпоріг захворювання на грип

28 Січня 2020, 18:12
2249

На Рівненщині спостерігають сезонний ріст захворювання на грип та ГРВІ. Наразі епідемпоріг перевищений у трьох районах області, зокрема на Дубенщині.

Станом на 28 січня на Рівненщині грипом і ГРВІ захворіло 7,8 тисячі жителів, 70% відсотків з них – діти. Епідемпоріг перевищений в Дубенському, Зарічненському, Костопільський, Корецькому, Острозькому, Радивилівському районах та Вараші. Про це йшлося під час брифінгу на тему «Стан епідеміологічної ситуації щодо грипу в області» в Рівненській ОДА.

Карантин запровадили у 54 школах та одному дитсадку Рівненщини, рішення про призупинення навчання ухвалює місцева влада.

Під час брифінгу також повідомили, що в Україні відсутні випадки захворювання, викликані коронавірусом 2019-nCoV. Щоб уникнути його занесення в Україну, в аеропорту «Бориспіль» проводять температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю.

Від ускладнень грипу в області зареєстрований один летальний випадок. Чоловік, який мешкав у Корецькому районі, пізно звернувся до лікарів, коли пошкодження легеневої тканини були майже тотальні. 28 січня хворий помер.

Наразі всі лікувальні заклади області готові до прийому хворих, а також до зростання кількості захворілих. В лікарнях є необхідне обладнання, аптеки забезпечені ліками та вакцинами.

 

Читайте також:

Як захиститися від вбивчого коронавірусу з Китаю, – поради фахівців

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024