Дубенчанам пропонують створювати патронатні сім’ї

28 Січня 2020, 10:18
Фото ілюстративне 683
Фото ілюстративне

Безробітним Дубенщини пропонують альтернативу працевлаштування – стати патронатними батьками.

У понеділок, 27 січня, у приміщенні Дубенського міськрайонного центру зайнятості для безробітних громадян, які перебувають на обліку провели інформаційний захід щодо впровадження патронатної форми виховання дітей. Про це інформують на сайті Дубенської РДА.

Працівники центру соціальних служб ознайомили учасників семінару з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронат над дитиною, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Ішлося про критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, їхні обов’язки під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя.

Окремо обговорили фінансування патронатних вихователів. Оскільки патронатна родина буде отримувати заробітну плату та два прожиткові мінімуми на кожну дитину, то одна з вимог патронатного виховання – безробіття будь-кого з батьків. Для такої особи основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж.

Охочим стати патронатними вихователями треба звернутися до спеціалістів Дубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який розташований за адресою: Дубно, вулиця Д.Галицького, 17 або за тел. (03656) 4-29-79.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024