Як призначатимуть субсидії боржникам

04 Лютого 2020, 19:35
1307

Управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради інформує, що Уряд 27 грудня 2019 року ухвалив Постанову №1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг».

Зміни до цієї постанови набули чинності з 1 січня 2020 року. Серед змін – і умови призначення субсидій боржникам. Так, якщо до змін субсидія не призначалася за наявності простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, то тепер цю умову змінено на понад два місяці. Сума заборгованості, через яку не призначається субсидія, залишилася незмінною – понад 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 гривень). Тобто якщо борг менший за 340 гривень субсидія призначається.

Житлова субсидія у випадку наявності простроченої понад два місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком заборгованості призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку такого сезону, в іншому випадку – з місяця, що настає за тим, в якому до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення надійшло документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).

Крім того, громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

За консультацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради, за адресою м. Дубно, вул. Кирила та Мефодія, 16, та за номером “гарячої лінії” 3-23-81.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024