На Дубенщині стартувала «Книгоманія-2020»

19 Лютого 2020, 13:36
1987

У публічно-шкільній бібліотеці-філії села Студянка  відбувся конкурс юних читачів.

Книгозбірня спільно зі Студянським ліцеєм провела захід у рамках 16-го Всеукраїнського конкурсу дитячого читання для учнів 6–7 класів «Книгоманія – 2020!»

«Учасники, глядачі та журі конкурсу мали можливість переконатися в тому, що діти-читачі не самотні у своїх літературних уподобаннях. Ми слухали сьогоднішніх конкурсантів, дискутували про улюблені книги, про літературні смаки. І найголовніше – ми зауважили, що з початку нового тисячоліття ненормативна лексика та лихослів’я все частіше стали проникати в художні твори для дітей. Юні читачі висловили думку про те, що варто надавати перевагу творам українських письменників, оскільки лайливих слів там набагато менше, ніж у перекладах зарубіжних», – розповідає бібліотекарка Валентина Кузьмич.






 

Переможцями конкурсу в Студянці стали учениця 7 класу Вероніка Машта (І місце), Олександр Поправський (ІІ місце) . Вони представлятимуть свою книгозбірню в публічно-шкільній бібліотеці-філії села Шепетин на II етапі конкурсу «Книгоманія – 2020» та поборються за звання найкращих читачів області, а згодом і України.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром