У Шепетинській гімназії провели правовий урок

25 Лютого 2020, 07:38
846

Для старшокласників Шепетинської гімназії провели правовий урок.

Поспілкуватися з учнями закладу завітала інспекторка сектору превенції Дубенського відділу поліції Юлія Пасічник.

У своїй бесіді інспекторка ювенальної превенції ознайомила учнів із криміногенною ситуацією у районі, розповіла про найпоширеніші злочини, які трапляються на території обслуговування, торкнулася відповідальності за вчинення таких злочинів, як крадіжка та шахрайство. Також, підліткам було роз'яснено з якого віку наступає кримінальна відповідальність та які покарання застосовуються за вчинення злочинів.

Увага поліцейської була зосереджена на недопущенні скоєння неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, відповідальності за їх скоєння, правах та обов'язках неповнолітніх, запобіганні насильства у сім'ї, профілактиці залишення місця мешкання та місця навчання, та пропаганді здорового способу життя.

Довідково:

Основна мета заходу – запобігання вчинення неповнолітніми кримінальних та адміністративних правопорушень, а також недопущення скоєння насильства у сім'ях відносно неповнолітніх.
Співробітники ювенальної превенції відвідують навчальні заклади для того, щоб нагадувати дітям основні правила поводження у побуті, які допоможуть уникнути різного виду відповідальності.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024