Більше половину доходів ОТГ Рівненщини складає податок на доходи фізичних осіб

26 Лютого 2020, 12:39
469

У січні платники податків Рівненщини сплатили 400 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів.

Приріст надходжень у січні 2020 року, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, складає 69,7 мільйона гривень. Про це повідомляють в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області

Із загальної суми надходжень ПДФО до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 298,6  мільйона гривень, що на 52,2 мільйона гривень більше, ніж торік. До Державного бюджету перераховано 101  мільйон гривень, що на 17,8  мільйона гривень перевищує надходження минулого року.

Як зазначив в.о.начальника головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та стабільним джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів.

«В легалізації заробітної плати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби краю чи представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку», – наголошує  Віталій Чуй.

У податковій службі області також зазначають, що сумлінна та вчасна сплата податків – це можливість держави системно, без будь-яких збоїв, проводити державну політику щодо виплати пенсій, стипендій, соціальних допомог.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром