Активістки з Дубенщини ввійшли до коаліції, яка поширюватиме досвід гендерних ініціатив

25 Лютого 2020, 15:59
892

Чотири громадські організації Рівненщини створили коаліцію «За рівні можливості».

Рівненське регіональне відділення Асоціації Міст України, Центр суспільних дій «CIVITAS», Агенція розвитку громад «Інтонація змін» та Платформа жіночих ініціатив «Діями» підписали угоду про створення коаліції «За рівні можливості».

Новостворене об’єднання поширюватиме досвід реалізації гендерної ініціативи «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій» в інших містах та громадах Рівненщини. Крім того, до завдань коаліції внесли поточний аналіз рівня та факторів залучення жінок до політичної активності та доступу їх до ухвалення рішень на політичному рівні, що особливо актуально напередодні місцевих виборів.

Партнери бажають стати платформою для комунікації та обміну досвідом серед активних жінок, лідерок думок в ОТГ, а також центром для залучення до жіночого руху тих.

Так продовжуватимуть роботу по посиленню впливу жінок на ухвалення рішень на місцевому рівні в інших районах Рівненської області. Крім того, планують створити мережу жіночих організацій, які впроваджуватимуть локальні ініціативи, а кращі практики презентуватимуть на щорічних конференціях.

Ця угода є відкритою, тому всі охочі можуть долучитися до її підписання та напрацювання плану спільних дій на 2020 рік.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024