Двоє юнаків із Дубенщини проходитимуть альтернативну службу

26 Лютого 2020, 08:46
709

На альтернативну невійськову службу скерували двоє призовників із Дубенського району.

У вівторок, 24 лютого, в управлінні праці та соціального захисту населення Дубенської РДА відбулося засідання комісії з питань альтернативної (невійськової) служби. Комісія розглянула заяви від двох громадян, релігійні переконання яких не дозволяють користуватися зброєю, аби направити їх на альтернативну (невійськову) службу, як це передбачено законом.

За результатами розгляду заяв ухвалили рішення про направлення заявників на проходження альтернативної (невійськової) служби в філію «Дубенська ДЕД».

Альтернативна (невійськова) служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством.

Право на таку службу мають громадяни, виконання військового обовʼязку яких суперечить релігійним переконанням і якщо вони належать до чинних відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

До речі, строк альтернативної служби у півтора раза перевищує строк військової служби і складає 27 місяців. Передбачено, що альтернативну службу заявники проходитимуть на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності, діяльність яких насамперед пов’язана з соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром