Попільною середою у римо-католиків Дубна розпочався Великий піст

29 Лютого 2020, 09:12
3115

У парафії святого Йоана Непомука в Дубні відправили урочисту службу з нагоди початку Великого посту.

На богослужіння римо-католики Дубна зійшлись у середу, 26 лютого. Про це пишуть на сторінці Парафії Св. Йоана Непомука у фейсбуці.

Урочиста служба відбувалась з обрядом посипання голів попелом. При посипанні голів попелом у кожному римо-католицькому храмі звучать слова:

«Навертайтеся і віруйте в Євангеліє» - або, - «Пам’ятай, що ти є порохом і в порох повернешся».

Отець Гжегож Оважани звернувся до парафіян словами:

«На початку Великого Посту хочу побажати всім прихожанам та всім людям які розпочинають сьогодні Великий Піст за західним обрядом, щоб цей час був часом навернення та особливої молитви. В цей період потрібно роздумувати над тими великими подіями та випробуваннями які були в житті Ісуса Христа. Над Його стражданнями та Його смертю на хресті. Нехай же в час Великого Посту ми будемо жертвувати більше свого часу над роздумами про події Хресної Дороги та Страстей Господніх, щоб якнайкраще приготуватись до цієї великої тайни Воскресіння Ісуса Христа. Добре використаємо цей час, нехай він буде таким, де як каже нам Євангелія - «Чоловік житиме не самим хлібом, а кожним словом, що виходить з уст Божих».

Думками про те, що для кожного означає піст, поділились прихожани парафії.

«Перед постом ми мусимо очиститися і дати якусь обіцянку, найперше це молитва. В людському житті добро і зло завжди ходять поруч. В кожного своє випробування в одних це алкоголізм, наркоманія, азартні ігри… Я молюсь і прошу Бога за навернення саме цих людей, щоб Господь змилувався над ними, щоб вони повернулись обличчям до Бога», - говорить Марія Божко.

«Час великого посту - це молитва та самовдосконалення. Час летить дуже швидко. З кожним місяцем, днем мені все важче дається дорога до костелу. В минулому році я не пропустила жодної Хресної Дороги, лише один раз пропустила Гіркі Жалі. Важко мені, та я буду старатись раніше лягати, щоб відпочити, буду просити Бога щоб Він дав мені силу. Коли приходжу в п’ятницю важко іти в неділю, тому що мало часу для відновлення сил. В цьому житті головне нікому не робити зла, старатись бути добрішою, бути милосерднішою. До мене часто приходять люди просто поділитись своєю бідою, горем, виплакатися коло мене. Буду просити у Господа сили щоб вислухати та втішити тих що потребують співчуття…» - говорить 84 річна Ірена Вержбицька.


«Для мене Піст - це в першу чергу переоцінка своїх дій, своїх думок і своїх вчинків в цьому житті. Я буду старатися не допускати помилок які я робив до цього часу. Очистити не лише своє тіло, а й душу. Який я є в цьому житті, до чого прагну і як ставлюсь до ближніх своїх?» - сказав Анатолій Качалкін.

«Ісус Христос стільки зробив для мене, а що я роблю для Нього та для ближніх своїх? Великий Піст це очищення не лише тіла, а й душі. Це роздуми над моїм ставленням до людей, що я маю змінити у своєму житті? На цей період я обов’язково приймаю для себе постанову, покуту, стараюсь в чомусь себе обмежити, та ще більше задуматись над своїм життям щоб очиститися», - відповіла Світлана Діденко.




 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024