На Рівненщині запустили цілодобовий оперативний штаб та гарячу лінію з протидії коронавірусу

14 Березня 2020, 15:27
678

У зв‘язку з ситуацією щодо COVID-19 голова Рівненської ОДА Віталій Коваль скликав термінову селекторну нараду з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції та введення обмежувальних заходів на території області.  

На засіданні були присутні медики, правоохоронці, прикордонники,  залізничники, представники ДСНС, голови районних техногенних штабів, РДА, ОТГ. Про це повідомляють на сайті облдержадм іністрації.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджених випадки COVID-19, один з яких – летальний в сусідній Житомирській області.   

Відсьогодні на Рівненщині починає роботу Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА.

Такі ж штаби будуть діяти і в кожному районі. Крім того, сьогодні з 16:00 години починає працювати обласна гаряча лінія, звернувшись на яку, кожен мешканець може отримати всю необхідну інформацію щодо протидії коронавірусу.

Номер гарячої лінії 0 800 500 078

«В цій ситуації нам потрібна жорстка дисципліна і чіткі скоординовані дії всіх нас. Кожен на своєму рівні повинен відслідковувати ситуацію і діяти в рамках закону. Якщо влада вводить обмеження – значить вони потрібні і їх необхідно виконувати. Адже наша мета – максимально спрацювати на випередження, аби  вберегти життя кожного з нас», – звернувся до присутніх Віталій Коваль.

Крім того, медики наголошують на самоізоляції – як одному з найкращих способів вберегтися від хвороби. Особливо це стосується тих, хто повернувся з-за кордону. Вони повинні постійно контактувати із своїм сімейним лікарем. Також, жителям області варто уникати масових скупчень людей. А батькам треба пам’ятати, що карантин – це не канікули.

Нагадаємо, відповідно до рішення протиепідемічної комісії при РОДА, з 12 березня всі навчальні та позашкільні заклади освіти закриті на карантин. Заборонені і масові заходи, на яких більше ніж 200 осіб.

Також, за словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука проведено роз’яснювальну роботу щодо дезінфекції у всіх закладах торгівлі. Більше того, з понеділка закриють усі речові ринки.

Надіслані листи щодо проведення постійних дезінфекцій у транспортних засобах всім перевізникам Рівного та області. За таким принципом працює і залізниця. Постійні скрінінги температури проводять і на прикордонних пунктах в регіоні. До слова, вчора на засіданні РНБО вирішили, через два дні закрити в’їзд іноземців до України.


 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024