Генеральне прибирання лісів у Смизі: активіти назбирали 46 мішіків сміття

17 Березня 2020, 16:33
2829

Відбулась перша акція проєкту Генеральне прибирання лісів Смизької ОТГ, який започаткувала Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» спільно з Молодіжна рада Смизької громади.

У суботу, 14 березня, 14 активістів та активісток (10 жінок, 3 хлопці і водій сміттєвоза) зібралося, щоб прибрати ліс від «Шиномонтажу» до автобусної зупинки в Смизі. Про це пишуть на сторінці молодіжної ради.

Небайдужим вдалося зібрати 46 мішків сміття, з них 5 мішків скла та 10 мішків пластикових пляшок, решта - те, що не піддавалося сортуванню.

«Протягом 3,5 годин ми охопили лише невелику територію від автобусної зупинки смт Смига до початку с. Миколаївка - збирали узбіччя дороги, лісові стежки, які сполучають села, та місця, які облюбували любителі випити... Дивує людська безвідповідальність, адже серед того, що знаходили, було сміття жителів з сусідніх вулиць. Жахливо, адже цей ліс - своєрідний природній парк, який населення самостійно перетворює в смітник, замість того, щоб гуляти тут з дітьми», - зазначають активісти. 

Акцію активно підтримало ДП «Рівнеторф» - за кошти профспілки придбало 100 мішків, рукавиці, сміттєві пакети. ДКП «Комунальник-Смига» надав сміттєвоз, щоб вивезти зібране сміття, а ПП Сіранчук Дмитро допоміг забрати сортоване скло та пластик.

Читайте також: У Березі працівники культури організували з дітьми «екологічний рейд»








 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024