У Дубні дезінфікуватимуть зупинки та місця скупчення людей

17 Березня 2020, 20:20
2989

У виконкомі Дубенської міської ради приняли рішення про посилення заходів із запобігання та попередження коронавірусу на території міста. 

У вівторок, 17 березня, відбулося чергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубно, на якому розглядалося питання «Про посилення заходів із запобігання та попередження розповсюдження на території міста Дубно гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом». Про це інформують на сторінці міської ради у фейсбуці. 

Заслухавши міського голову Василя Антонюка, в.о. завідувача Дубенського міськрайонного відділу“Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Юрія Муху, заступника міського голови, голову тимчасової протиепідемічної комісії міста Дубна Василя Скринчука, члени комісії прийняли рішення, яким передбачається наступне:

1.Заборонити на території міста Дубно роботу суб'єктів господарювання, яка передбачає обслуговування населення, зокрема закладів торгівлі, громадського харчування, магазинів, торгових центрів, ринків, ресторанів, кафе, перукарень, тренажерних залів, фітнес-клубів, салонів-краси, лазень, саун та інших місць масового перебування людей усіх форм власності (за виключенням продуктових магазинів та продуктових супермаркетів, аптек та медичних закладів, авто-заправних станцій, банківських установ, закладів готельного типу). Магазинам промислових товарів дозволяється здійснювати торгівлю лише на вивіз, за окремим замовленням споживача.

2.Обмежити кількість перевезень пасажирів у міському громадському транспорті до 10 осіб одночасного перебування в одному транспортному засобі. Власникам міських автобусів взяти на особистий контроль якість щоденного очищення та дезінфекції у салонах громадського транспорту.

3.Керівникам підприємств, установ, організація міста усіх форм власності вжити невідкладних запобіжних заходів на підвідомчих об'єктах щодо суворого дотримання санітарних норм, заходів дезінфекції та особистої гігієни персоналу, максимально використати можливості позмінної та віддаленої роботи працівників, обмежити їх відрядження за територію міста Дубно.

4.Керівникам структурних підрозділів міської ради відпрацювати методику та максимально запровадити в дію дистанційний спосіб (режим) приймання і обслуговування громадян міста.

5.Управлінню ЖКГ міської ради, КП «Дубноводоканал», ТзОВ «Житловик» забезпечити заходи дезінфекції на автобусних зупинках та місцях можливого скупчення людей, розповсюдження об'яв та повідомлень серед мешканців міста, що стосуються питань запобігання поширенню коронавірусу.

6.Дубенському міськрайонному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області, Дубенському міськрайонному відділу ДУ «Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України» продовжити роз'яснювальну роботу серед населення щодо правил дотримання особистої гігієни, здійснення профілактичних заходів з протидії поширенню коронавірусу, посилити контроль за якістю проведення дезінфекції у місцях масового перебування людей.

7.Дубенському відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області забезпечити контроль за дотриманням суб'єктами господарювання обмежувальних карантинних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу на території міста Дубно.

8.Відділу охорони здоров'я міської ради забезпечити готовність медичних закладів міста, визначити можливість перепрофілювання окремих медичних установ для лікування хворих у важкому стані, інфікованих коронавірусом. Визначити потребу та підготувати пропозиції міському голові щодо додаткового фінансування протиепідемічних заходів, в тому числі залучення коштів із резервного фонду бюджету міста.

9.Відділу з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськими організаціями та ЗМІ провести зустріч з духовенством релігійних громад міста на предмет узгодження питань дотримання в місті карантинних заходів. Вивчити можливість залучення представників громадських організацій, волонтерських рухів міста до вирішення питань, пов'язаних із запобіганням поширенню коронавірусу.

Читайте також: Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та встановила доплати медикам

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024