Поради дубенчанам: що робити, якщо відчуваєте прояви вірусного захворювання

20 Березня 2020, 16:15

При перших ознаках вірусної інфекції дубенчанам радять телефонуйте своєму сімейному лікарю.

Саме сімейний лікар має оцінити ситуацію і визначити, чи є потреба в амбулаторному лікуванні, тобто вдома, в режимі самоізоляції, чи є нагальна потреба у стаціонарному лікуванні в умовах інфекційного відділення, пояснюють на сторінці Дубенської міської ради. 

«Якщо ви прибули з-за кордону і не уклали декларацію з сімейним лікарем, то ви повинні звернутися у реєстратуру міського центру ПМСД, там визначать, хто буде вами займатися: 

дорослим — тел. 22011 або 050 400 9095

дітям — тел. 21066 або 050 400 90 65

Якщо симптоми інфекційного захворювання ви відчули вночі і температура тіла не перевищує 38 градусів, то вам треба дочекатися ранку і зателефонувати у реєстратуру або своєму сімейному лікарю», - інформують громадян. 

Якщо температура 38 градусів і вища при наявності супровідних важких хронічних хвороб - варто негайно телефонувати на швидку допомогу. Швидка вирішує на місці, чи дійсно присутні всі симптоми важкого стану (температура, кашель, лихоманка, утруднене дихання) і куди транспортувати хворого. Якщо симптоми не підтверджуються (з різних причин), то хворого можуть залишити вдома. Вранці тоді варто звернутися до свого сімейного лікаря чи реєстратуру за схемою вказаною вище.