Молодь села Берег взялась реалізувати мрію про вуличні тренажери

22 Березня 2020, 08:58
1509

Молодь села Берег Смизької ОТГ гуртується задля того, аби в селі з'явились вуличні тренажери. Територію під спортивний майданчик вже очистили та підготували. 

У суботу, 14 березня, небайдужі місцеві жителі вийшли на акції генерального прибирання лісів Смизької ОТГ до акції та навели порядок в місцевому парку, на тому місці, яке планують облаштувати відкритий громадський простір. Про це повідомляють на сторінці Агенції розвитку громад «Інтонація ЗМІН»

За ініціативи директорки Bydunok Kyltyru Bereg, членкині Молодіжної ради Смизької громади Ірини Гнатюк та авторки молодіжного проєкту «Вуличні тренажери на заміну гаджетоманії» Анастасії Прихорчук, провели підготовчі роботи з прибирання території, де заплановане встановлення тренажерів та облаштування молодіжного простору просто неба.


На заклик молоді відгукнулися 20 небайдужих активістів, які спільно змогли розчистити хащі на території парку за дитячим майданчиком, зібрати та вивезти сміття їм допомогли місцеві хлопці, використавши гужовий транспорт. Результат учасникам акції сподобався, але роботи тут ще вистачає, тому планують продовжувати прибирання і надалі, щоб територія була і чистою, і безпечною для усіх відвідувачів.


«Наступним кроком стане звернення до місцевої влади, адже свою частину робіт (власний внесок як обов'язкова умова реалізації) ініціативна група молоді вже виконала, а тому хочуть дізнатися, коли Смизька селищна рада планує виділити кошти на придбання та встановлення вуличних тренажерів, а це 97 842,00 грн з місцевого бюджету (за результатами конкурсу громадських проєктів Смизької ОТГ, який відбувся 13 грудня 2019 року) 

Хочемо відзначити також відчутний результат інформування молоді щодо інструментів участі у прийнятті рішень на місцевому рівні - люди готові долучатися до різноманітних акцій, проєктів, писати заявки та пропонувати свої ідеї, вони першими роблять крок назустріч до місцевої влади, беруть відповідальність за свої дії та ініціативи, а це - велике досягнення на шляху до змін. Сподіваємося, селищна рада оцінить старання молоді і вже незабаром ми зможемо відвідати відкритий громадський простір в с. Берег», - зазначають активісти.




 

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром