У Дубні на Covid-19 тестуватимуть тільки госпіталізованих пацієнтів

26 Березня 2020, 16:09
2373

Експрес-тестами, що надійшли на Дубенщину з Китаю, тестуватиме лише вторинна ланка медицина і тільки госпіталізованих пацієнтів. 

У міську лікарню тести надійшли у середу, 25 березня. Про це інформують на сторінці Дубенської міськради. 

Нагадаємо, згідно розподілу, здійсненого Рівненською обласною державною адміністрацією, КНП «Дубенська міська лікарня» Дубенської міської ради отримала 200 таких тестів, КНП« Пологовий будинок» Дубенської міської ради - 50 тестів.

Детальніше про це читайте: Дубенщина отримає 250 експрес-тестів на визначення коронавірусу

 

За словами заступника директора з медичної частини Дубенської міської лікарні Віталія Табачука, отримані тести, на жаль, не вирішують питання оперативної діагностики коронавірусу, адже вони не дають змоги точно встановити діагноз і вчасно ізолювати носія. Експрес-тести виявляють вірус на 5-7 день, коли хвороба уже прогресує. Крім того, вони дають велику похибку, їхня точність становить орієнтовно 60%.

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, медики використовуватимуть швидкі тести згідно з Наказом МОЗ № 663 від 13.03.2020. Тобто, ні первинна ланка меддопомоги, ні екстренка не застосовуватимуть швидкі тести. Лише вторинна ланка медицини, де відбуватиметься госпіталізація хворого. Якщо експрес-тест виявив у людини COVID-19, лікарі повинні будуть взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР.

Рівненська область отримала понад 1800 ПЛР-тестів, які прибули в Україну. Усі вони передані у Рівненський обласний лабораторний центр, фахівці якого здійснюватимуть діагностику за полімеразною ланцюговою реакцією.

Читайте також:

У Дубенській лікарні підготували 100 місць для хворих на коронавірус

Дубно: що закупили на виділені з бюджету кошти для боротьби з коронавірусом

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024