Жителі Комарівки добиваються, аби в селі облаштували автобусну зупинку

31 Березня 2020, 17:00
1804

У селі Комарівка Смизької ОТГ досі немає облаштованої автобусної зупинки. Тут проживає проживають 248 людей, з них 26 – це діти шкільного віку та троє дошкільнят.

Малеча щоденно чекає на шкільний автобус обабіч дороги, не зважаючи на погодні умови, бо школярі добираються до Березької гімназії, що в сусідньому селі, про це пише Рівне 1.

У селі Комарівка немає ні церкви, ні робочих місць, тому селяни кожного разу доїжджають автобусом до місця призначення у справах чи на роботу, а пенсіонери частенько добираються до храму в с. Берег. 

Відсутність зупинки негативно впливає на здоров’я людей, зокрема дітей, які при несприятливих погодніх умовах приїздять до школи мокрі від дощу чи снігу. А оскільки жителями села є переважно старші та літні люди, то вони теж страждають від того, що не мають де присісти чи сховатись від негоди, в очікуванні автобуса.

«Насправді у селі потрібно дві зупинки, адже автобус зупиняється двічі. Але найбільше скупчення людей в центрі села, тому ми і хочемо облаштувати зупинку саме тут», - говорить один з жителів села Комарівка.

Для реалізації задуманого активні жительки села подали заявку на конкурс громадських проєктів, який оголосила Смизька селищна рада. Вартість проєкту складає 25 000 грн, проте облаштування території та встановлення самої зупинки жителі беруть на себе.

За результатами проєкт «Автобусна зупинка - комфорт для пасажирів» отримав 187 балів та увійшов до списку переможців. Проте кошти на реалізацію ініціативи так і не були закладені.

Авторка проєкту вже зверталася до місцевої влади із запитом про фінансування проєкту, але отримала негативну відповідь. Та попри все, жінки здаватися не планують, будуть і далі боротися, щоб їх задум втілився в життя.

Читайте також: Шепетин: активісти власноруч створюють відкритий громадський простір

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024