Фінансування медичних закладів Дубна відбуватиметься з новою схемою

02 Квітня 2020, 15:37
1070

1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи - розпочалися зміни у вторинній (спеціалізованій) та третинній (високоспеціалізованій) допомозі пацієнтам. Запрацювала перша в Україні Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту.

З цієї нагоди у четвер, 2 квітня, міський голова Василь Антонюк зустрівся з директорами та бухгалтерами закладів охорони здоров'я з приводу старту другого етапу медичної реформи та готовності медичних установ міста до роботи в нових умовах. Про це інформують на сторінці міської ради у фейсбуці. 

Всі комунальні медичні заклади міста Дубна підписали договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій. Відтепер  заклади охорони здоров’я другого та третього рівня будуть фінансуватися за іншою схемою. Якщо раніше медичні установи отримували медичну субвенцію за кількістю «ліжкомісць», то з 1 квітня НСЗУ закуповуватиме у лікарень окремі медичні послуги відповідно до встановлених тарифів.

Заслухавши присутніх керівників, очільник міста доручив узагальнити інформацію щодо потреб медзакладів та фінансової допомоги з міського бюджету на період адаптації до нових умов для надання якісної медичної допомоги дубенчанам.

Також під час зустрічі обговорили стан готовності медичних закладів міста до роботи в період епідемії, вживання заходів із запобігання поширенню вірусу COVID-19.

Читайте також: В яких аптеках Дубна можна купити маски та антисептики

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024