Старий Мольфар звернувся до юних дубенчан

08 Квітня 2020, 17:37
Микола Тирик 1537 Джерело: Mikola Tirik
Микола Тирик

Микола Тирик, керівник міської команди джур «Дубравці», який відомий на Дубенщині як Старий Мольфар, звернувся до своїх вихованців з проханням дотримуватись карантину та не нехтувати встановлені правила.

Його заклик був спричинений випадком, коли група підлітків у Дубні влаштувала «тусовку» в одному із закинутих приміщень. Про це Микола Тирик написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Мені стало страшно від побаченого, від почутого невігластва в розумінні, що таке інфекція короновірусу. Таке ж саме розуміння і, на сто відсотків, у їхніх батьків. Інакше вони були би вдома. Якось, в одному із засобів масової інформації, я зустрів твердження, що більше 70 відсотків людей мають проблему із абстрактним мисленням. Все те, що вони НЕ МОЖУТЬ побачити безпосередньо, відчути на дотик, смак – для них знаходиться за межами їх розуміння. Що це може бути біда, смерті – вони не усвідомлять, поки із цим самі безпосередньо не зіткнуться. Це наша реальність і ми бачимо по телевізору, які відповіді отримують відео знімальні групи, які вивчають ситуацію із дотриманням вимог карантину в різних містах» , - зазначив керівник «Дубравців». 

Він пояснив школярству міста, що у нашій країні є одна, головна небезпека – російська агресія. Зараз до неї додалась друга - інфекція короновірусу, яка зменшує можливості нашої держави у всьому, в тому числі і в протистоянні ворогу:

«Буде чи не буде поширюватись вірус, дуже часто залежить від кожного із нас. Згадаймо, як з`явились перші осередки інфікування в Чернівецькій області, в інших регіонах? Безпечність однієї людини приводить до біди багатьох. А безпечність групи людей, може спричинити вибухову, не контрольовану ситуацію в цілому регіоні і, навіть, у державі».

На думку командира джуристів, його вихованці мають кращі показники із логічним мисленням. Тому він переконаний, що у ситуації з вірусом, є два варіанта вирішення. Один – просто відсидітись, у щось там погратись. Другий, як суспільно активні громадяни-патріоти, відповідно до «Основних завдань гри», включитись у процес боротьби із новою бідою.

«У «Джурі» є конкурс «Рятівник». Умови для нього ми робимо самі, намагаючись наблизити їх до реальності, але у віртуальної ситуації. Зараз ми маємо реальну ситуацію, залишитись осторонь від якої, ми не маємо права, якщо ми дійсно є такими, як це написано у вимогах до учасників «Джури». 

У зверненні також йдеться:

«Я прошу, благаю Всіх:

1. Кожному джурі, самому безумовно і строго виконувати вимоги карантину, надзвичайної ситуації і, боюсь, надзвичайного стану.

2. Знати, розуміти і вміло дотримуватись правил особистого захисту від інфікування, правильно і ефективно застосовувати свої індивідуальні засоби захисту – пов’язки, рукавички і ін.

3. Всіма наявними засобами: в контактних групах, в спілкуванні телефоном, особистим спілкуванням - переконувати друзів, близьких, сусідів утримуватись від дій, які можуть привести до інфікування їх самих, до поширення інфекції («тусовки», групові виїзди чи походи на природу, заняття, ігри із застосуванням пристроїв, споруд масового використання –спортзали, спортивні знаряддя, дитячі ігрові майданчики).

Даю вам для використання два «залізобетонні» аргументи:

1. Жаліються, що у кімнаті мало простору. А в домовині буде просторіше?

2. Карантин рано чи пізно закінчиться і закінчиться раніше, якщо всі будуть виконувати необхідні вимоги, доцільність яких доказали інші держави ціною тисяч людських життів; ви зможете вповні насолодитись свободою, природою. А з могили, дорогенькі, ще ніхто не вилазив!!!!

4. Тепер ми маємо реальну нагоду зробити дійсно Добру справу – допомогти немічним сусідам, тим, хто знаходиться рядом, пережити цей нелегкий час - доставкою продуктів, ліків, при умові, що самі не наразитись на небезпеку зараження».

На завершення Старий Мольфар додав:

«Друзі. Запам’ятайте, що у нашій державі є не тільки громадяни, які не все розуміють адекватно. Нажаль, ми маємо і таких, які бажають, щоб нам було ще гірше, щоб нас взагалі не було. Тому, почувши заклики різних глашатаїв, включіть свій тверезий розсудок і дійте тільки в інтересах України і українського народу. Впевнений, ми вистоїмо і зустрінемось усім нашим загалом!

Міцного Вам здоров’я і НЕ КАШЛЯТИ!»

Читайте також: Як захистити себе від коронавірусу. ВІДЕО

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024