«Розповідає сімейне фото»: жителі Студянки діляться родинними історіями

06 Травня 2020, 19:34
«Розповідає сімейне фото»: жителі Студянки діляться родинними історіями 5525
«Розповідає сімейне фото»: жителі Студянки діляться родинними історіями

З нагоди Міжнародного дня сім'ї, яке відзначають 15 травня, у Студянці Дубенського району проводять онлайн акцію «Розповідає сімейне фото».

«З чого починається знайомство дітей з родичами? Звичайно ж це сімейні фото. З ніжністю та трепетом ми переглядаємо старі сімейні архіви та з усією теплотою нашого серця промовляємо імена близьких нам людей, зображених на фотографіях», — зазначає Валентина Кузмич на сторінці у Facebook «Смизька центральна бібліотека».

«Сімейні фото мають величезне значення для будь-якої сім’ї, а старі пожовклі знімки ми завжди розглядаємо з насолодою. Вони розповідають про наших предків, їх побут і про найголовніші цінності.  Старі родинні фото – це привіт нашим нащадкам від наших предків, це біографія родини, це, якщо хочете, машина часу, зв’язок часів. Це передана атмосфера епохи, в якій цікаво все – від фасонів суконь до меню на святковому столі вашого дідуся або й прадіда», — говорить пані Валентина.

Публічна-шкільна бібліотека-філія Студянки до Міжнародного дня сім’ї запланувала провести з учнями 5-6 класів Студянського ліцею вечір добрих спогадів «Розповідає сімейне фото».

У зв’язку з карантином і ситуацією, що склалася, організатори пропонують провести цю акцію онлайн.

Так у соцмережі пані Валентина Кузмич розпочала онлайн акцію та поділилася дорогоцінним фотом та історією своєї сім'ї.

«Цьому сімейному фото родини Коздровських приблизно 76 років. Зробилии його приблизно в 1944 році. На руках у моєї бабусі-вдови Коздровської Ксенії Василівни (по вуличному Сеньки) сидить мій тато Сергій. Праворуч від бабусі стоїть тьотя Надя Гнатюк, а ліворуч тьотя Оля Бабич. Ніяких підписів із зворотньої сторони фото не містить. Від часу воно має пошкодження, але це найцінніша річ, що є у нашій родині.

Зі спогадів тата, це був дуже важкий період в житті не лише його сім’ї, а й усіх людей. Йшла війна, дід Віктор був призваний на фронт рядовим, служив у 880 стрілковому полку і загинув 24 серпня 1944 році в Естонії (м.Виру). Тому й настрій у моїх рідних на фото сумний та невеселий. На фото моїй бабці 39 років ( у 80 років, якою я її пам'ятаю вона виглядала гарніше). Хотілося їсти, не було у що вдягнути, одяг шили-перешивали з одного на другого. Якби не бабуся Вустя, яка весь час підгодовувала внуків, то не знати чи й вижили б у такий скрутний для країни час», – розповідає Валентина Кузмич

Організатори звертаються з проханням запитати у рідних, які фотографії з сімейного альбому для них особливо дорогі. Попросіть розповісти про них, поділитися спогадами про подію, зафіксовану на знімку. Запишіть почуте і поділіться інформацією на сторінці бібліотекаря.

Участь в акції можуть взяти не лише учні 5-6 класів, а усі охочі жителі села.

Читайте також: Дубенчан закликають поділитися військовими історіями предків

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024