Польща повернула карантин для тих, хто прилітатиме з України

04 Липня 2020, 16:10
Польща повернула карантин для тих, хто прилітатиме з України 745
Польща повернула карантин для тих, хто прилітатиме з України

Згідно з розпорядженням уряду, громадяни України, які прибуватимуть до Польщі літаками, знову будуть змушені відбувати карантин. 

Розпорядження опубліковане ввечері 2 липня і набуває чинності 3 липня. Про це пoвідoмляє Yavp.pl.

Таким чином польський уряд він зміни до попереднього законопроєкту, датованого 30 червня 2020 року, викресливши Україну зі списку країн, прибуваючи з аеропортів яких, відбувати карантин не потрібно. В уточненому списку тепер лишилися тільки Чорногорія, Грузія, Японія, Канада, Албанія, Південна Корея.

Новими правилами від відбування карантину звільнили громадян Польщі, які повертатимуться з України або інших країн, де епідемічна загроза все ще лишається високою й з якими ЄС поки не відкрив кордони для вільного руху. Про це йдеться на сайті прикордонної служби Польщі. 

Читайте також: Є зміни в роботі візового центру та польського консульства в Луцьку

Водночас термін карантину тепер можна буде скоротити фактично вдвічі. Згідно розпорядження Міністерства здоров'я Польщі, 2 липня почали діяти нові правила. Вони дозволяють виконувати тест на COVID-19 на 7-й день карантину. Отримані результати відразу заноситимуться в базу. Якщо вони будуть негативними, то вже через 24 години карантин для людини, яка здала тест, буде скасований. Якщо такий тест не складати, то й надалі потрібно відбувати 14 днів карантину.  

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024