Марійка Колеснік з Плоски пермогла у літературному конкурсі

05 Липня 2020, 20:06
2786

Марійка Колеснік, яка бореться із важкою недугою (поліцитарна астроцитома) і перенесла дві операції на головному мозку в Київському інституті нейрохірургії ім. А.П.Ромоданова, цьогоріч закінчила шостий клас із похвальною грамотою.

Мрія здійснилася – дівчина має у своїй колекції шість похвальних грамот. Про це у фейсбуці написала керівниця організації «Центр креативу» Олена Медведєва

Марійка якийсь час зовсім не бачила, не говорила і не ходила, харчувалася лише через зонд. На початку карантину вона залишила відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні та повернулася до себе додому, у село Плоска. Саме там вона вчилася знову робити перші кроки, тримати ложку в руці та самостійно себе обслуговувати. До неї повернулися зір та мова.

«Це була важка щоденна праця – навчитися жити так, як живуть усі решта. І Марійка впоралася! Вона старанно виконувала домашні онлайн-завдання, гарно харчувалася і набирала у вазі. Адже при її тодішньому зрості 145 см вона важила 24 кг. А сьогодні вона просто красуня! Подивіться на дитину – вона знає ціну кожному дню!» – пише волонтерка. 

Марійка Колеснік здобула перемогу у міжнародному фестивалі «Dnipro Art Fest» із літературним твором «Добрий учинок». Вона вивчила напам’ять три сторінки друкованого тексту і записала його на камеру разом із вчителями. Журі присудило перемогу. 

«Друзі, щиро дякуємо Богові та усім вам за підтримку! То були надто важкі часи, які ми прожили разом. Спасибі вам за молитви, матеріальну підтримку, добрі слова! Без вас ми б не впоралися! І це правда. Сьогодні наша красуня тішиться літом, бавиться з песиком Бубликом і розмовляє з папугою, який прилетів до неї від Святого Миколая. Вона читає книжки, малює і мріє про добре здоров’я. Ми не знаємо, що чекає дитину в майбутньому, адже вона ще не закінчила курс хімієтерапії. Але віримо разом із нею у найкраще», – пише Олена Медведєва. 

Нагадаємо, Марійка Колеснік на лікарняному ліжку в дитячій онкогематології написала книжку «Диво».

Більше про це читайте: У Дубні продають книги з казками важкохворої дівчинки Марійки Колеснік

 

Книгу можна придбати разом із з автографом авторки. Замовлення приймають мама дівчинки Людмила Колеснік та Олена Медведєва.

Телефон мами: +380 (66) 565 59 17

Читайте також: Юна волинянка, котра два місяці знаходиться у комі, потребує допомоги небайдужих




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024