Через Дубно пройде великий культурний шлях «Via Regia»

08 Липня 2020, 15:45
2811

На Рівненщині презентували проєкт «Великого культурного шляху «Via Regia», який проходитиме через Дубно.

У області працюють над розширенням культурних і туристичних шляхів. Так, ініціативу Державного історико-культурного заповідника Дубна реалізують за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Рівненської облдержадміністрації. Про це йдеться на сайті Рівненської обласної державної адмінстрації.

На базі заповідника відбулась онлайн зустріч, під час якої презентували ініціативу. Серед учасників – представники органів влади та культурних закладів Рівненської, Львівської, Волинської, Житомирської та Київської областей.

А також – Європейського культурно-інформаційного центру в Тюрінгїі (місто Ерфурт, Німеччина), які безпосередньо втілюють проєкт культурного шляху «Via Regia» на території Європейського союзу.

Вони розповідають, що метою проєкту є створення мережі культурно-мистецьких центрів, які функціонують та знаходяться на маршруті «Великого культурного шляху.

Так, колектив заповідника має сміливий план об’єднати культурний спадок України та консолідувати зусилля культурних закладів в таких містах: Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир і Київ.

Загалом, проєктом «Via Regia» в Україні передбачається об’єднати культурно-мистецькі організації 5 областей: Рівненської, Львівської, Волинської, Житомирської та Київської.

Логіка створення мережі зумовлена існуванням великого туристичного маршруту, який об’єднує міста із значним культурним спадком на шляху міжнародної магістралі Е40.

Ці міста знаходиться на шляху «Via Regia», що дозволить активно розвивати питання внутрішнього та міжнародного туризму.

Також проєкт спрямований на популяризацію української культури для вітчизняних та іноземних шанувальників і подорожуючих, розвиток туристичної галузі у містах і регіонів України.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024