У Дубні провели краєзнавчі читання з нагоди сторіччя Варшавського договору

10 Липня 2020, 19:20
У Дубні провели краєзнавчі читання з нагоди сторіччя Варшавського договору 1080
У Дубні провели краєзнавчі читання з нагоди сторіччя Варшавського договору

У Дубні відзначили 100-річчя підписання Варшавського мирного договору між УНР і Польщею.

У четвер 9 липня у Дубні, в рамках обласних заходів із відзначення 100-річчя підписання Варшавського мирного договору між УНР і Польщею, відбулись краєзнавчі читання. Цей договір став політичною та військовою конвенцією,  якою УНР визнали незалежною державою. Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Учасниками читань у Державному історико-культурному заповіднику міста Дубно стали місцеві науковці та краєзнавці, які вивчали події тих часів на землях Західної України, Рівненщини та Волині. Чільне місце в історії належить і подіям, які відбувались на дубенській землі та її околицях, як то битва під Хорупанем та оборона Тараканівського форту.   

З вітальним словом до учасників заходу звернулись міський голова Василь Антонюк та директор заповідника Леонід Кічатий.

Очільник міста відзначив, що коли Україна проживає не менш складні часи, український та польський народи повинні бути єдині, тому що спільного, того, що об'єднує — у наших народів безумовно більше, ніж того, що роз'єднує. Дубно, яке має три польських міста-побратими, цінує ці партнерські відносини.

«Ми пам'ятаємо події минулого, які мають стати для нас уроком, а герої тих подій повинні зайняти почесні місця у нашій спільній пам'яті», — наголосив Василь

Також у залі провели фотовиставку «Дубно у горнилі революцій і війн 1920-х років».

По завершенню краєзнавчих читань поклали квіти та запалили лампадки на братських могилах загиблих у бою під Хорупанем та захисників Тараканівського форту.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024