Кулінарний експерт Євген Клопотенко похвалив сирний завод у Дубні
12 Липня 2020, 12:20
2226
Кулінарний експерт Євген Клопотенко відвідав та похвалив сирний завод у Дубні.
«Я їздив на сирний завод в Дубно, ходив там, дивився, запитував. Можна сказати, об'єднався з сиром енергетично та відчув його кожною своєю чакрою. Тому це не просто якийсь перепис з вікіпедії, а інфа, яка прожита мною на 100%», – зазначає на своїй сторінці у Facebook Євген Клопотенко.
Експерт поділився своїми нотатками та новими знаннями у галузі:
- Молоко привозять з фермерства у радіусі 300 км від заводу. Тільки-но машина заїжджає на територію заводу — її миють та дезінфікують. Молоко, тестують в лабораторії, після чого відправляють на пастеризацію (термічно оброблюють, щоб позбавитися всіх бактерій).
- До пастеризованого молока додають закваску з Голландії. Різні культури формують різний смак та структуру сиру.
- Молоко згортається та ділиться на білі зернятка та сироватку. Білі зернятка дістають з сироватки та пресують, щоб сформувати з них сир.
- Сформовані сирні брусочки занурюють на добу у сольовий розчин.
- Потім солоний сирочок виловлюють з розчину та відправляють зріти. Різний сорт сиру — різний термін дозрівання.
- Виробництво повністю автоматизовано. Нічиї руки, окрім ваших, до сиру не доторкаються.
- Кожного дня виготовляють 50 т сиру. Щоб виготовити 50 т сиру, потрібно 500 т молока. Сир роблять для всієї України та на експорт.
Пан Євген говорить, що на сирний завод їздив не просто так. Він став бренд-амбасадором ТМ КОМО та перед тим хотів побачити повний процес виробництва та дізнатися, які процеси стоять за смачним українським сиром.
Читайте також: Кулінарний експерт Євген Клопотенко готував на сироварні у Дубні
29/03/2024
Четвер
28.03.2024
09:12
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт