Юні волонтери з Шепетина шукають дім для безпритульних тварин

14 Липня 2020, 16:25
2130

У межах школи волонтерства діти з Шепетина створили ініціативну групу, щоб допомогти безпритульним тваринам.

Після першого семінару «Волонтерство в дії», учасники Школи волонтерства «Простір добрих справ» отримали домашнє завдання поміркувати над проблемами свого села, громади та згенерувати ідеї, як можна ці проблеми частково або повністю вирішити. Того ж дня посипались ідеї та пропозиції. Про це розповідають на сторінці школи у фейсбуці.

У селі Шепетин учасники об’єднались та створили свою ініціативну групу. Однією з проблем, яку вони описували — це наявність в селі безпритульних тварин. Юні волонтери відразу перейшли до розв'язання цієї проблеми. Цю ініціативу діти започаткували та реалізовують самостійно, без допомоги дорослих.

Учні Школи волонтерства у складі Руднік Софії, Гребенюка Станіслава, Житницької Анастасії, Житницької Богдани та Пенчарської Юлії вирішили зробити добру справу та допомогти бездомним тваринам свого села знайти господарів.

«Ми пів дня провели в пошуку безпритульних тварин, зробили  їхнє фото, спробуємо знайти їм дім, а також закликаємо інших не викидати тварин на вулицю», – розповідає Пенчарська Юлія.

Насправді, бездомні тварини є проблемою усього світу. Багато людей навіть не знають ,як правильно з ними поводитися.

Діти виокремили три правила, які допоможуть вам по-справжньому допомогти чотирилапим друзям:

  1. Не підгодовувати. Здається, що миска з їжею — найпростіший спосіб допомогти безпритульній тварині. Проте підгодовування — це ілюзія допомоги. Безпритульних тварин стає більше: одна кішка щорічно народжує до 15 кошенят. Також підгодовані тварини (наприклад, собаки) часто збиваються в зграї. Неправильний корм може зашкодити тваринам, спричинити захворювання і навіть смерть.
  2. Є більш дієві способи допомоги.Знайти тварині новий дім. Першою чергою варто перевірити, чи не шукають собаку або кішку господарі. Треба пошукати на нашийнику дані з номером телефону власника.
  3. Якщо номера немає, можна звернутися до груп у соціальних мережах. Тварину, яку не шукають/викинули, можна взяти додому і зробити частиною сім'ї — це, мабуть, найкраще для собаки чи кошеняти, які залишилися самі.

На щастя, деяким тваринам таки пощастило знайти турботливих господарів. Команда юних волонтерів закликає усіх людей: не викидайте тварин на вулицю.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024