Дубенські рятувальники пильнують безпеку краю з початку ХІХ століття: історія пожежної частини

21 Липня 2020, 10:05
2255

Історія пожежної охорони Дубенщини бере початок у ХІХ столітті.

У другій половині ХІХ століття місцева спільнота через чималу кількість пожеж надзвичайно потребувала вогнеборців. Головною причиною великої кількості пожеж на той час було безпланове будівництво дерев'яних споруд, нестача води, відсутність водопроводу, незнання правил запобігання пожежам і погана організація їх гасіння. Про це розповідають у Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області.

Перші служителі пожежної справи з'явилися в Дубні на початку 30-х років ХІХ століття. Це були солдати внутрішньої служби, непридатні для строкової служби.

Довгий час дубенські пожежники користувалися приміщенням у центрі міста на вулиці Костельній, де базувалися вогнеборці ще «за чехів». Згодом це приміщення стало малим для рятувальників. І у 1986 році розпочали будівництво чотириповерхового пожежного депо на чотири виїзди.

У 1995 році місцевих рятувальників реорганізували у самостійну державну пожежну частину Дубна. У 2012 році вона вже стала 13 державною пожежно-рятувальною частиною, яка є базовою для зведеного загону.

На сьогодні, окрім гасіння пожеж, на рятувальників покладено значно більше завдань. Найголовніше з них – це допомога людям, що опинилися у незвичайних ситуаціях.
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024