Мачуха поскаржилася: Дубенські поліцейські забрали дитину у сімейного насильника

24 Липня 2020, 16:45
1342

У четвер 23 липня інспектори ювенальної превенції Дубенського відділу поліції спільно з соціальною службою у справах дітей та центром Дубенської райдержадміністрації, вилучили малолітню дитину із сім’ї батька.

Батько виховував сина самостійно з 1 року, після смерті матері. Також раніше допомагала бабуся. Коли  вдруге одружився через деякий час дружина поскаржилась на чоловіка, який чинив домашнє насильство відносно неї. Тоді на нього склали адміністративний протокол на чоловіка. Про це повідомляють у Дубенському відділі поліції.

Ця сім’я постійно була під контролем соціальних служб та поліції. Під час попередніх візитів соціальних служб та інспекторів ювенальної превенції батько намагався максимально виконувати свої батьківські обов’язки, оскільки дитина є особою з інвалідністю 1 групи (фетальний алкогольний синдром), та має певні особливості, сам хлопчик на батька не скаржилась.

Проте встановили факти психологічного та фізичного насильства. На батька знову склали адміністративний протокол за статтею 173-2 КУпАП. Враховуючи обставини, які несуть загрозу життю та здоров’ю  малолітньої дитини, прийняли рішення вилучити його із сім’ї. Опісля хлопчика помістили в Дубенську міську лікарню на обстеження.

Читайте також: Дубенські поліціянти перевіряли належне виконання батьківських обов'язків

У п'ятницю 24 липня старша інспекторка ювенальної превенції Юлія Пасічник прийшла провідати хлопчика до лікарні та дізнатися про його стан. Він є психологічно пригнічений, але по дитячому щиро був радий візиту інспекторці, а особливо солодощам та подарункам. 

Уже після отримання результатів медичного огляду дитину передали до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. 

На батька чекає суд, де буде розглянуть питання про позбавлення батьківських прав.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024