У Дубні погіршилася епідемічна ситуація

26 Липня 2020, 17:00
1217

У Дубні все більше людей захворів п'ють на коронавірус.

У п'ятницю 24 липня під головуванням міського голови Василя Антонюка відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубно, на якому роглянули питання «Про продовження карантинних заходів в місті Дубно щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19». Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Зважаючи на те, що за останні дні епідемічна ситуація в місті Дубно погіршилась та існує небезпека значного поширення хвороби COVID-19.

 Комісія прийняла низку важливих рішень. Дубенському міськрайонному відділу ДУ «Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України», керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності міста необхідно організувати проведення ретельних дезінфекційних заходів в офісних та виробничих приміщеннях, на об'єктах, що здійснюють приймання та обслуговування громадян, на усіх робочих місцях, де перебували хворі на COVID-19:

1) визначити перелік осіб, які контактували з хворими на COVID-19, забезпечити їх самоізоляцію та проведення дезінфекції в місцях їх постійного проживання.
2) у разі встановлення групових випадків (5 та більше) захворювань на хворобу COVID-19 в організованому колективі терміново інформувати керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації міста (міського голову).
3) організувати та забезпечити проведення ПЛР-дослідження всіх членів організованого колективу, у якому встановлено груповий випадок захворювання.

Структурним підрозділам міської ради, Дубенському міськрайонному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Дубенському відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області потрібно запровадити, відповідно до повноважень, притягнення до відповідальності керівників підприємств, установ, організацій, які грубо ігнорують визначенні в місті карантинні обмеження.

Особливу увагу звернути на керівників, які, не зважаючи на заборону, намагаються відновити роботу своїх установ, організацій, маскуючи їх під заклади іншого (дозволеного) напрямку діяльності:

  1. посилити контроль за виконанням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року № 392 у частині здійснення суб'єктами господарювання діяльності щодо надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, їдалень, кафетерій, буфетів тощо), зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях.
  2. забезпечити додержання санітарних та протиепідемічних заходів на час дії карантину закладами громадського харчування.

Відділу охорони здоров'я міської ради, керівникам медичних установ міста слід вдосконалити систему управлінської діяльності у всіх лікувальних закладах, відпрацювати єдиний алгоритм дій міської медичної галузі у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції:

  1. вжити суворих профілактичних заходів щодо недопущення спалаху хвороби COVID-19 в міських медичних установах. 
  2. забезпечити своєчасне проведення діагностування та ізоляції хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію.
  3. запровадити систему обов'язкового врахування позитивних результатів обстеження ІФА серед медичних працівників із подальшим проведенням у них ПЛР-обстеження.

Окрім того, Комісія просить жителів міста, усвідомити власну відповідальність за своє здоров'я, безпеку родини, друзів, колег по роботі, суворо дотримуватись маскового режиму у громадських місцях, уникати скупчення людей, обмежити контакти із сторонніми особами, не забувати про заходи особистої гігієни,  не порушувати режим самоізоляції тим, хто її потребує.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024