У Радивилові, Немирівці та Дружбі школи перейменували на ліцеї

07 Серпня 2020, 17:15
Фото ілюстративне 2581
Фото ілюстративне

Під час пленарного засідання позачергової 79-ї сесії Радивилівської міської ради усі загальноосвітні середні заклади громади, де проводиться 11-річне навчання, отримали статус «ліцей».

Про це йдеться на сайті Радивилівської міської ради.

Відповідні зміни було внесено і в статути закладів. Такий крок здійснили з метою реалізації вимог чинного освітянського законодавства  – зокрема, Законів «Про освіту» і «Про повну загальну середню освіту», – наголосила під час виступу начальниця профільного відділу міської ради І.М.Ковалевська.

Новації передбачають, що заклади з 11-річною формою навчання вважатимуться закладами старшої школи і, відповідно, класифікуватимуть їх як ліцеї. Базову середню освіту (9 класів навчання) учні здобуватимуть у гімназіях. У результаті голосування відповідні зміни зафіксували і в назві Радивилівського НВК «Загальноосвітня школа №1-гімназія». Відтепер цей заклад перейменували на «Радивилівський ліцей №1 Радивилівської міської ради».

Під час розгляду питань, винесених на порядок денний засідання сесії, депутати заслухали доповідь начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради про хід виконання програми про роботу з обдарованою молоддю у 2019 році. Прийнята вона була ще у квітні 2017 року, відтоді профільні спеціалісти міської ради створили каталог нормативно-правових та науково-методичних рекомендацій із питань організації роботи з обдарованими дітьми, бо такі, без усілякого сумніву вважаються «золотим активом» громади, її авторитетом, інтелектуальним іміджем.

За словами І.М.Ковалевської, обдарованих дітей повсякчас залучають до різнорівневих олімпіад, турнірів, змагань, конкурсів, тощо. Кращим із них призначили іменну стипендію від міського голови. Депутати заслухали також вичерпний звіт керівника відділу стосовного того, як проходила робота у громаді з організації відпочинку та оздоровлення дітей у 2019 році.

Впродовж оздоровчої кампанії охопили оздоровленням та відпочинком 444 дитини, з них 436 – із пільгових категорій. На оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, у 2019 році шляхом надання грошової допомоги на компенсацію вартості путівок на оздоровлення дітей через співфінансування з міського бюджету виділили 140 886 гривень, з них 48 тисяч гривень виділили з місцевого бюджету, а 92 886 гривні – субвенція з обласного бюджету.

Читайте також: В Млинівській бібліотеці діє виставка творчих робіт «Біль України» 

За ці кошти 19 дітей пільгових категорій, які проживають на території ОТГ, побували у табірній зміні в ССОК «Веселка». Крім того, діти пільгових категорій мали змогу провести незабутній відпочинок у «МДЦ «Артек», ДП «УДЦ «Молода гвардія», ТОВ «Санаторій «Барвінок».

Радивилівську ОТГ вважають однією із потужних спортивно розвинених громад. Це не голослівне твердження, а підкріплений багатьма спортивними нагородами, як от медалі і кубки, факт.  Щоб і надалі нарощувати потенціал у цьому напрямку, у Радивилівській ОТГ діє  «Програма розвитку фізичної культури і спорту громади на 2017-2020 роки». Якісні перетворення в царині спортивної галузі сприяють тому, що лідерів тут виховують у різних ігрових видах спорту, таких як футбол, баскетбол, волейбол. А до активного дозвілля залучають ще з-за шкільної парти.

Відтак, у рамках виконання Програми повели ІІ Спартакіаду школярів Радивилівської ОТГ з легкої атлетики, шахів та шашок, в яких взяли участь більше півтисячі учнів шкіл міста та старостинських округів громади. Крім того, у всіх закладах загальної середньої освіти провели заходи олімпійської тематики, постійно проводиться робота щодо покращення організаційного, кадрового, матеріально-технічного забезпечення закладів середньої освіти ОТГ для занять фізкультурою та спортом.

З метою створення належних умов для занять ігровими видами спорту 2019 року відкрили сучасний футбольний майданчик із штучним покриттям в Радивилівському НВК «школа №1-гімназія». А цього літа завершили облаштування багатофункціонального спортивного майданчика із антитравматичним покриттям у міському парку відпочинку.  Жвавим темпом модернізується спортивна база Радивилівської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи – минулоріч для потреб її вихованців придбали та встановили душові кабіни, повністю обновили внутрішні вбиральні.

Крім іншого, рішенням сесії затвердили близько десятка заяв від жителів громади, які стосуються виготовлення технічних документацій із землеустрою, надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, а також внесли зміни до місцевого бюджету.

Читайте також: Комісія перевірила стан Млинівського стадіону «Колос» до вимог Першої ліги з футболу

Засідання міської ради
Засідання міської ради

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024