Смига: по вулиці Заводська висадили алею чорнобривців

17 Серпня 2020, 16:57
1992

У селищі Смига продовжують роботу над озелененням вулиці Заводська.

«Вулична майстерня змін» розпочала роботу на Заводській у липні. Про це розповідають на сторінці Агенції розвитку громад «Інтонація змін» у фейсбуці.

Спочатку працівник ДКП «Комунальник-Смига» покосив траву. Завдяки допомозі депутатів селищної ради Бондарчука Віталія та Ляховця Ігора вдалося розрівняти грунт для зеленої зони, вивезти сміття і каміння, яке зібрали там під час роботи. Понад 25 мішків сміття вивезли комунальні працівники, решту вивіз Ігор Ляховець.

Після цього поділилися розсадою чорнобривців активні і небайдужі жінки Тетяна Козубська, Марія Метелюк, Таня Пологеєнко та колектив Смизького ДНЗ. А вже юні волонтери та волонтерки на чолі з Валентиною Костюк, Марією Метелюк та Іриною Олендер посадили квіти і тривалий час підливали, щоб вони прикрасили вулицю, якою гуляють діти і дорослі.

Читайте також: Юні волонтери Смиги долучилися до озеленення селища

Минулого тижня Роман Худоба проявив ініціативу та організував обробку бур'янів гербіцидом, а волонтерки (жительки вулиці Заводська) посапали квіти, щоб визволити їх від зілля та розпушити грунт.

Тепер потрібно зібрати каміння, яке з'явилося після дощу, а також сміття, яке жителі почали викидати в траву замість смітників.

До мешканців звертаються з проханням не смітити навколо себе, та дбати про селище разом.

Восени планують висадити алею дерев. Усіх зацікавлених запрошують до співпраці. Ідея полягає в тому, щоб висадити іменні дерева в якості подарунку рідному селищу, за якими будуть разом доглядати.

Найбільше досягнення — це участь дітей у цьому процесі змін на вулиці Заводська і творення нового світогляду про життя в громаді.

Читайте також: У Смизі обабіч дороги посадять дерева


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024