Радивилівщина — «червона зона» карантину

25 Серпня 2020, 11:00
суспільне фото 1270 Джерело: https://suspilne.media/
суспільне фото

Радивилівщину додали до переліку «червоних зон» епідеміологічної небезпеки у зв'язку з поширенням COVID-19 у Рівненській області

20 серпня, в Україні змінили зони карантину в залежності від епідеміологічної ситуації. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, до категорії з червоним рівнем епіднебезпеки Рівненський, Костопільський райони області та місто Дубно включили через значне поширення на території COVID-19 з 13 серпня,  відповідно до рішення центральної комісії ТЕБ та НС .

А з 24 серпня «червона зона» карантину офіційно діє вже й на Радавилівщині — повідомляє Радивилів.info.

Кількість зафіксованих випадків захворювання на COVID-19 від початку пандемії досягнула майже 200 (на 23 серпня – 199). З них 90 одужало, 5 померло. Нині в Радивилові і Радивилівському  «районі» – 104 хворих. Отже, вже переступили показник у сотню хворих.

Днями тамтешній лікар-епідеміолог Ірина Приступа проінформувала, що захворіли й два медичних працівники ( КНП «Радивилівська районна лікарня» та КНП «Радивилівський ЦПМСД»), працівник КП «Комунальник», працівник НВК «Школа №1– гімназія», два пенсіонери, а також непрацюючі. Віком – від 18 до 67 років.

Станом на 23 серпня  в Радивилівське районне лабораторне відділення  від початку пандемії надійслали 535 екстрених повідомлень з підозрою на COVID-19, з них у 199 осіб підтвердили захворювання. Нині госпіталізовали 5 осіб (стан середньої важкості), інші - на амбулаторному лікуванні (самоізоляції).
Виїзна бригада в складі медичних працівників району за час пандемії здійснила 669 заборів матеріалу для ПЛР-дослідження щодо COVID-19.

Провели  обстеження 59 медичних працівників, з них у 12 було виявлено захворювання COVID-19. Обстежли також 26 працівників поліції, та у 2-х виявили  захворювання.

На два тижні  припиняють рух громадського транспорту, відвідування закладів освіти, ресторанів, розважальних центрів тощо.

Загалом до «червоної зони» внесли шість міст (Дубно, Самбір і Біляївка, Коломия, Острог та Чернівці) та вісім районів. Нове зонування  діє з 24 серпня.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024