Справжні причини дубенських канікул та крик батьків: «Нищать націю!»

03 Вересня 2020, 13:31
1525

Справжні причини дубенських канікул та крик батьків

«Знищують націю!» – прийшли до висновку батьки школярів, міркуючи  про онлайн-освіту і вікдриті бари...

А тим часмо член виконкому прокоментував нашому виданню про істині причини канікул у Дубні та сумні перспективи.

Рішення дубенської влади щодо початку і форми навчання змінювалася напередодні навчального року мало не щодня. Батьків довели до того, що вони пікетували під стінами міськради з вимогами – відкрити школи і дати дітям можливість сісти  за парти, бо напередодні влада оголосила вердикт – дистанційне навчання.  
А наступного дня, після мітингу, нове рішення виконкому - канікули після одного тижня дистанційного навчання – ошелешило громадськість. Невизначеність та хвилювання за дітей сіє паніку та дискусії в місті. Звісно ж люди нарікають на міську владу.

Чому канікули? І що далі? - з'ясовували в одного з членів виконкому, Андрія Рамського (який також працює в сфері освіти)  

Дубно - в «червоній» зоні - така причина канікул. Перед тим як питання вирішилося на виконкомі, відбувалася нарада за участю директорів шкіл, управління освіти, міського голови. На нараді було озвучено чимало думок.  І врешті всі зійшлися на думці  - запровадити канікули з сьомого вересня, на два тижні. 


Андрій Рамський пояснив, що справжня причина канікул -  заклади не готові до дистанційного навчання. Причина – у недалекоглядності міністерства освіти, яке навіть не створило онлайн-платформу для навчання. Онлайн-платформа могла б забезпечити організацію навчання максимально якісно в умовах карантину. А так - школи України просто не готові працювати наразі дистанційно.

В мене таке врежння, що міністр освіти взагалі не орієнтується: що таке дошкілля, загальноосвітня школа... В міністерстві ж добре знали і розуміли, що коронавірусна інфекція тільки набиратиме обертів, але навіть не підготувалися до початку навчального року.  

Звісно, батьки критикують місцеву владу за те, що діти не сіли за парти першого вересня. Але в нас є приклади таких міст як Івано-Франківськ, Бердянськ, Миколаїв. 
Якщо одна дитина з класу захворіє на COVID-1, то, згідно з законодавством України, цілий клас – в самоізоляції на два тижні, і  також вчителі, які контактували. А виконувати законодавство – органи місцевого самоврядування, адміністарція шкіл, громадяни - зобов'язані.  Таким чином цей цілий клас буде відірваний від освітнього процесу і потім надолужуватиме шкільну програму. І таких класів, враховуючи темпи поширення коронавірусної інфекції, буде багато. 

Таким чином на сьогодні маємо таку ситуацію: для дистанційного навчання не створені умови Міністерством освіти України – відсутня онлайн-платформа, а допустити дітей за парти - неможливо, бо Дубно в «червоній» зоні і зобов'язане дотримуватися законодавства. Та й немає жодної гарантії, що діти цілими класами не будуть відправлені на самоізоляцію у зв'язку з виявленням COVID-19, у разі якщо навчання розпочнеться і діти таки сядуть за парти. Адміністрацію школи, місцеву владу зобов'язують дотримуватися законодавства. Приклад - Бердянськ, Миколаїв, – коментує  член виконкому Дубенської міськради Андрій Рамський.

Пізніше канікули, які впровадили у Дубні з сьомого версня – будуть відкореговані за рахунок скорочення зимових, весняних кожним навчальним закладом індивуальною. Сьогодні це дозволяє законодавство України. 

Прогнозувати, що вже після канікул, 21-го вересня діти сядуть за парти – складно... Скоріш за все це буде онлайн-навчання, якщо міністерство освіти врешті створить онлайн-платформу. Можливо, Дубно втратить статус «червоної» зони.  Час покаже.

Наразі публікуємо думки батьків у соц-мережах з цього приводу, які вбачають в закритті закладів - намагання влади знищити майбутнє України.
Надихнула дубенчан на обговоерння авторка допису у одній з спільнот у Фесбук "Крик душі...."  Яна Чернякович:

Сьогодні у Дубенських школах розпочалось  навчання онлайн. Це 4-8 уроків в середньому по 40 хвилин дитина має проводити перед монітором комп'ютера (це якщо ще в усіх є персональний копм вдома або норм гаджет для кожної дитини і відповідно окрема кімната, щоб один одному не заважати). Поцікавтесь батьки, скільки учнів вашого класу (мене більше цікавлять молодші класи) зможуть щодня заходити на цю онлайн платформу, щоб навчатися, коли батьки на РОБОТІ. 
Згідно ст. 53 Конституції України, кожен має право на освіту і держава забезпечує її доступність.... Учнів Дубенських шкіл позбавили цього права... вона стала НЕ ДОСТУПНОЮ для всіх! Я вже мовчу про якість.
Ніколи не думала, що в XXI столітті доведеться відстоювати право на освіту для своїх дітей...
Всі заклади в місті Дубно працюють,  громадський транспорт їздить і лише ОСВІТА залишається в "червоній зоні" забороненою! 
Пустіть дітей за парти!!!"


Коментарі до допису:

Віта Матвейшина:

Незнаю як в кого , но у нас зранку кошмар... З тим Zoom, конференції ...коди, паролі, почався урок 5 мин і вибило конференцію, дитина путається з паролями і плаче що не може зайти ... Розуміємо що вчителям не легко.... Ну і дітям теж.... Це не навчання а жах ...

Людмила Стельмах:

Віта Матвейшина я ще,як мама з попереднього дистанційного не можу відійти,особливо з тоі ситуаціі що ви описали((((.І це я мама в декреті,а якби я була на роботі,а працюю я позмінно до 22:00 мене не має???

Міра Петренко-Семенюк:

Це дійсно знущання з дітей...Ми тиждень ідем до школи а потім знов канікули. А що робити батькам в кого багато дітей, до чого підключати??Тим більше трансляції не стабільні вчителя не чути. Невже зараз стали більш потрібні заклади дозвілля,ніж освіта для наших дітей????

Roman Rogożyn:

Щоб знищити свідомість нації, достатньо зруйнувати її освіту.

Наталия Олещук:

А ще додам, чи всі вчителі володіють методикою викладання онлайн, чи у всіх дома є необхідні для цього засоби(наприклад, дошка, бо дещо ж треба і накреслити і наочно пояснити) і чи всі також зможуть провести біля компа декілька годин підряд, бо в них по ідеї теж уроки в декількох класах. Коротше, освіта буде, як в анекдоті:"Чи можна вже Світлана Зембаль:
Це пекло. І навіщо його було починати, якщо з 7 вересня робити канікули?!вивчати цихри, якщо ще не вивчив бухви?"

Лілія Саюк:

Ви знаєте читаю коментарі і кажу що Господи дякую що мої діти вивчилися. Це якісь жахи! Знищують націю!
Для виборів зате можна і в школу, і скупчення людей. Співчуваю тим, в кого діти не ходять в школу.... Тому що дійсно не всі мають змогу купити комп'ютер або інший гаджет...

Halyna SK:

Звичайно,це важко. І мною тіпає від звуку вайбера. Та те,що ми будемо панікувати відіб'ється лише на дітях. І вчителям дуже не просто. Надіюсь,що скоро все закінчиться.
Не прирівнюйте базар до школи. Свідомі люди уникають таких походеньок,а дурні загнали нас в червону зону. Ніхто не дотримувався карантину вчасно! Що маємо - заслуга дубенчан.

Мария Яблонская:

Дистанційно вчитися, все одно, що по телевізору обідати. Позачергова сесія міської ради збирається 1 вересня. Де раніше були? Чим думали? Тиждень дистанційного навчання, потім тиждень канікул - це що за маски шоу? Всіх цих недолугих депутатів посадити за комп'ютери на день і дати опанувати програму любого класу в кількості 8 уроків. Тоді подивимося якої вони заспівають. От тоді і знання їхні перевіримо. В головах окрім грошей не лишилося нічого, окрім маргарину. Жах. Кому потрібна така влада?

Оля Антонюк:

Вибачте мене наші діти завжди сидять в телефонах,особливо коли нам немає для них часу....Псують очі!!!Я з вами згідна, діти мають ходити в школу!Давайте не панікувати можливо якраз пройде час " пік" і після 20 вересня наші дітки підуть в школу!

Яна Чернович

Оля Антонюк це "можливо" таке примарне, що аж не віриться! Почитайте коменти An Nik - онлайн це школа майбутнього! Де діти сидять "по норах" і не вміють гуртуватися, жити в колективі, співчувати, допомагати один одному, дружити. Потім, в дорослому житті, бояться висловлювати та захищати свою думку, допомагати в цьому іншим, мітингувати в кінці кінців і захищати свої права і свободи.... Всього цього не здобудеш онлайн.... І комусь це вигідно... 

Оксана Зборовська:

Ввівши заборону на очне навчання наших дітей позбавили права на освіту Зараз по шкільних коридорах помітки - червоні смуги Кожен клас ,якби пішли на навчання ,мав би заходити окремими коридорами Це порушення права дітей на вільне пересування Я не дуже компетентна ,але якщо червона зона то є конкретні законні накази діяти так чи інакше ,чи лише рекомендації? Якщо дистанційне навчання це лише рекомендація ,то не розумію в чому проблема? Чому ті батьки ,які згідні засадити своїх дітей за комп'ютери хороші та праві ,а ті ,хто цього не підтримує майже кримінальні злодії? Чому якщо одна половина населення не згідна з карантинними обмеженнями має їх дотримуватись ,щоб не порушувати права іншої половини? А наші права не порушуються ? Нас змушують жити за дурними правилами ,які в голові не вкладаються
Так смішно ,коли людина сліпо вірить у страшну силу вірусу ,і проти цьому ходить в салони краси ,кафешки їде на море Але і далі залишається ярим прихильником карантину,якого сама не дотримується
 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024