У Смизі за благодійні внески людей наводять лад на кладовищі

03 Вересня 2020, 18:00
1552

За ініціативи громадськості у Смизі здійснюють благоустрій кладовища

Децентралізація таки активує громадскість і надихає на творчість у пошуку вирішення проблем.

Закинуті, засмічені могили на кладовищах, де височезні старі дерева, стихійні сміттєзвалища... – актуальна тема чи не для кожного населеного пункту України. Історія - не нова. 

І тому за взірець рішення наболілих питань з кладовищами розповімо про приклад активності у Смизі. 

Прес-служба смизької громади звітує перед людьми про зроблене та викорстані благодійні внески. Збір коштів на здійснення оплати праці та придбання необхідного інвентарю для благоустрою кладовища смт Смига у розрахунку 5 грн  на місяць з дорослого (повнолітнього) члена сім'ї здійснюють в касах церков або в бібліотеках смт Смига та с. Стара Миколаївка.

За перший місяць спільної ініціативи органу місцевого самоврядування, релігійних громад, бібліотек та громадськості щодо благоустрою кладовища в смт Смига.жителі смт Смига здали 7715 грн. 

Відповідальним за благоустрій, планування та ведення господарської діяльності на території кладовища призначено місцевого жителя, в обов’язки входить косіння трави та зілля, вирубка чагарників, прибирання сміття, відведення та погодження місця захоронення померлих, контроль за дотриманням порядку при встановленні пам’ятників.

За серпень було здійснено обкошування трави, обрізку гілля ялин, прибирання сміття (скла, пластику).

Біля кладовища встановлені контейнери для сміття. А сміття сортують і просить всіх, хто відвідує кладовище уважно дивитись у який контейнер, яке сміття викидати. Обрізка чагарників буде відбуватися поступово в осінньо-зимовий період.

Щодо покинутих могил, за якими ніхто не доглядає, які розмежовані металевими огорожами і де ростуть дикорослі дерева та чагарники, то і тут питання вирішуватиме відповідальна особа.  

На сайті Смизької громади контакти відповідальної за благоустрій кладовища відповідальної особи.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром