У Смизі хочуть створити скейт-майданчик та реконструювати занедбаний парк

07 Вересня 2020, 15:20
1746

Із занедбаного парку у Смизі планують створити новий простір для молоді.

Кожного дня через місцевий парк «Дубина» проходять сотні людей, тут шукають місце для відпочинку діти та молодь, молоді батьки  прогулюються з малечею, але доволі часто у парку збираються любителі алкоголю, малолітні хулігани та люди, яким байдужий наш добробут. Зазанчають у Агенції розвитку громад «Інтонація Змін».

Організація вирішила покласти край безладу і перетворити занедбаний парк у сучасний відкритий молодіжний простір, де будуть збиратися для культурних подій.

Читайте також: Смига: по вулиці Заводська висадили алею чорнобривців

У нас селищі активна команда хлопців, яка мріє про скейт-парк і хоче докладати зусиль до благоустрою парку. Вони зібрали 190 підписів місцевих жителів на підтримку створення скейт-парку та відкритого молодіжного простору. Агенція підготувала звернення до селищної ради і депутатського корпусу, щоб отримати дозвіл на виділення площі для скейт-парку.

Хлопці прибрали зону біля літньої сцени і зібрали там понад 7 мішків сміття (проте там знову лузають насіння соняшника і смітять).

У парку планують створити осередок Будуємо Україну Разом – БУР, щоб гуртувати активних молодих людей, які хочуть жити в кращій громаді. Організувати толоку і прибрати парк, щоб там було приємно проводити час.

Організувати БУРчик, щоб розмалювати сірий паркан і зробити відкритий простір кольоровим – велика фотозона для молоді. Також планують написати проєкт і знайти кошти на облаштування скейт-парку для молоді. Та спільними зусиллями доглядати парк.

Агенція шукає ландшафтного дизайнера, щоб професійно спланувати парковий простір.
А також відремонтувати небезпечний будиночок, що находиться на території парку, щоб зберігати там інвентар і використовувати для підготовки заходів.

Всіх охочих закликають долучитися і стати командою БУР-осередку.


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024