Фестиваль на Дубенщині «З народної криниці» - прогримів на базі МАКу

15 Вересня 2020, 14:30
1616

Цьогоріч фольклорний фестиваль на Дубенщині через СOVID-19 відбувся не традиційно

Фольклорний фестиваль «З народної криниці» та рейтинг громадської шани «Золотий колос» стали гарноїю традицією на Дубенщині.Адже тут плекають звичаї  українців, які передаються з покоління в покоління у селех. Господині, митці, рукодільники та рукодільниці, музики, вокальні ансамблі   свято традицій та звичаїв в усіх барвах. Про деталі святкування розповідає Дубенська 

Щороку дійство відбувалося біля районного будинку культури, який розташований в центральній частині Дубна. Проте цього року, у зв’язку з тим, що місто через поширення коронавірусної хвороби опинилося у «червоній зоні», заходи було вирішено перенести на територію Мирогощанського аграрного коледжу.

Святкове дійство розпочалося спільним молебнем за настання миру в нашій державі та здоров'я всіх українців.



 

 Корективи внесені коронавірусною недугою цьогоріч не дозволили провести масштабне святкування фольклорного свята «З народної криниці» зокрема, не були представлені короваї та столи з кулінарними шедеврами господинь. Проте для гостей було на що подивитися.


Замість урочистої ходи колон, відбулося відео представлення кожної громади, де на великому екрані, розміщеному на затишному подвір'ї Мирогощанського аграрного коледжу, глядачі побачили відео про людей, які своєю працею примножують успіх громади та про про героїв, які полягли захищаючи рідну землю.

Цьогоріч вперше було проведено конкурс на кращу вишиванку. Під вересневим сонечком різнобарвними кольорами переливались, рушники, сукні та сорочки, ікони та картини, виконані у різноманітних техніках: бісером, нитками та стрічками, а ще вироби ужиткового мистецтва, виготовлені руками місцевих умільців. Окрім цього глядачі могли насолодитися святковим концертом, на якому лунали мелодійні українські пісні.


 

Після виступу колективів розпочався рейтинг громадської шани «Золотий колос». Активні мешканці району, які втілюють в життя свої ідеї та нові проекти, приносять користь громаді, стали лауреатами престижної районної премії.


 

Під час урочистостей було нагороджено Василя Довгальця, тренера-викладача з вільної боротьби Мирогощанського аграрного коледжу, який отримав відзнаку у номінації «Спортивна гордість». За час своєї роботи він підготував чемпіона України, призерів та переможців Всеукраїнських та міжнародних змагань, а також команду, яка двічі здобула перемогу на чемпіонаті України з вільної боротьби серед учбових закладів.

У номінації «Кращий підприємець» свій перший «Золотий колос» здобула Юлія Хоміцька, яка займається вирощуванням равликів та переробкою вирощеної продукції.

 Петро Гуменюк, який створив у 2001 році фермерське господарство «Нива», зумів кваліфіковано організувати роботу свого господарства та розширити своє виробництво, переміг у номінації «Ефективний керівник»

  У номінації Кращий товаровиробник» переміг Сергій Ващук, тимчасово виконуючий обов’язки директора ДП «Рівнеторф». Завдяки його наполегливій праці підприємство показує гарні результати.

 Свій «Золотий колос» отримали троє педагогів з району - Валентина Романовська вчитель біології, хімії та екології Квітневської ЗОШ, Віталій Альонов, директор КЗ «Вербська санаторна школа І-ІІІ ст.» та Каміла Котвінська, директор Вербської ЗОШ І-ІІІ ст.

Нагороду у рейтингу громадської шани здобула й Ніна Фенчак, фельдшер амбулаторії ЗПСМ с. Варковичі.

У номінації  «Служіння громаді» перемогу здобув Петро Рухер,  депутат Дубенської районної ради сьомого скликання, адже він бере активну участь у роботі районної ради та її органів, громадському та політичному житті району.

 Також відзначили «»Золотим колосом» військовослужбовця Романа Велесика, учасника бойових дій у зоні проведення АТО.

 «Золотим колосом» відзначили маленьку мешканку району Марію Колесник. Шестикласниця має чимало здобутків, зокрема дівчинка написала книжку «Диво», а також є лауреатом Всеукраїнських та міжнародних фестивалів.

Почесну відзнаку отрмала також Зоя Новосад, режисер Дубенського районного будинку культури.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024