Діти Дубна можуть крокувати до шкіл та садочків в понеділок, 21 вересня

18 Вересня 2020, 19:01
1323

Дубенські навчальні заклади розпочинають свою роботу з понеділка, 21 вересня

Вимушені канікули, як і обіцяли, завершуються своєчасно. Так повідомив для Район.Дубно міський голова Дубна Василь Антонюк.  

Раніше навчальні заклади міста не могли приступити до повноцінного режиму роботи у зв'язку з тим, що Кабмін заборонив відвідування навчальних закладів в населених пунктах, віднесених до «червоної» зони карантину. Дубно ж з позначкою «червона» вже понад місяць і ситуація наразі стала.

Читайте також: Дубно вийшло з «червоної» епідемічної зони

У місті прийняли рішення запровадити канікули, оскільки навчання в єдиному можливому на початок року форматі, дистанційному в режимі онлайн-конференцій з вчителями – неефективне, а єдину онлайн платформу для навчання Міносвіти не створило. 

Але останні ухвали уряду, 16 вересня, дозволили населеним пунктам, які внесені до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки розв'язувати питання режиму функціонування освітніх закладів на місцях, спільним рішенням комісій ТЕБ та НС.

Таким чином 18 вересня за спільним рішенням державної та регіональної технологічних комісій з питань безпеки та НС навчальним закладам Дубна дозволили приступити до роботи.

«Завдання адміністрацій шкіл – підготувати навчальні заклади до роботи з дотриманням всіх умов картину. Деякі школи розпочнуть свою роботу вже з понеділка, а деякі — у вівторок, середу. Все залежить від рішення адміністрації шкіл. А всі дошкільні заклади розпочнуть роботу – в середу», зазначив міський голова Василь Антонюк.

Освітні заклади Дубна, як запевнив міський голова, забезпечені усім необхідним для роботи в умовах карантину і готові до роботи. 

Також відбуватиметься іще одна регіональна нарада найближчими днями, де корегуватимуться правила дотримання епідрежиму.

Треба зауважити, що раніше  заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначав:

Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться. Тому школи і дитячі садочки можуть заборонити на відкриття в «червоній» зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно з місцевою владою, — наголосив санітарний лікар.

За його словами, будуть запропоновані зміни щодо роботи шкіл в інших зонах. Зокрема, якщо в навчальному закладі 50% чи більше класів відправили на самоізоляцію через виявлення хворих на COVID-19, то такі школи повинні закриватися на 14 днів. Ляшко додав, що такі зміни можуть ухвалити на найближчому засіданні Кабміну.

Також наразі забороняється відвідування садочків та шкіл, які розташовані в «зеленому», «жовтому» і «помаранчевому» рівнях небезпеки, якщо на самоізоляції 50% класів через контакт із хворим на COVID-19. 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024