На Дубенщині створюють індустріальний парк

19 Вересня 2020, 13:09
1323

Привільненська ОТГ запрошуватиме інвесторів і вже проєктує індустіральний парк  

Індустріальний парк створюють в Привільенській ОТГ – повідомляє Рівненська облдержадміністарція. Адже це один із інструментів залучення інвесторів.

На сьогодні  проєкт Привільненського індустріального парку  – в процесі реєстрації в Мінекономіки.

«Варто відзначити, що Рівненська область – одна серед переможців конкурсу «Золота ділянка 2020». Дві території, у тому числі й частина індустріального парку в Малолюбашанській ОТГ, визнані як найбільш привабливі. На переможців конкурсу серед іншого чекає промоція інвестиційних ділянок серед іноземних інвесторів. Окрім того, частина парку в зазначеній ОТГ вже використовується під інвестиційний проект – тут спорудили сонячну електростанцію», – зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Влада Привільненської ОТГ започизичила ідею створення індустірального парку, здобувши досвід в час поїздки до Словаччини, де ознайомилися із роботою парку. Прийняли  в громаді рішення про створення аналогічного індустріального парку.  Децентралізація надає такі можливості.

В громаді під проєкт відвели ділянку площею 43 га, змінили її цільове призначення. Виготовили план, облаштували інженерні та технічні комунікації, а тепер передали на реєстрацію у Мінекономіки.

Обирали таку ділянку, яка має вигідне логістичне положення – поблизу міжнародної траси Київ-Чоп. Парк будуватиметься у 3 черги, матиме 26 різнофункціональних корпусів. Серед них – промислові, адміністративні, складські та лабораторно-дослідницькі. На початкові роботи в ОТГ вже передбачили кошти. 

Варто зауважити, що в генплані міста Дубна також є інвестиційно привабливі землі промислового призначення, інформація про які на офіційному сайті міськради –  у вільному доступі для інвесторів.  Проте ажіотажу зі сторони іноземних чи вітчизняних інвесторів не спостергіається.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024