До Дубенської міської громади додалося 94 виборці

22 Вересня 2020, 12:00
685

За період з 1 липня до 10 вересня 2577 громадян звернулися до органів Державного реєстру виборців онлайн та офлайн, щоб  змінити свою виборчу адресу – вибути, прибути або визначити іншу виборчу адресу в межах Рівненської області.

За показником такої активності область посідає 18 місце по країні. Про це інформують представники Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області.

Рівненська міська громада посідає перше місце за кількістю звернень щодо прибуття (402), вибуття (358) та зміни виборчої адреси в межах громади  (254). Були випадки і відмови у зміні виборчої адреси. Проте, серед людей, які звертались особисто – таких ситуацій немає, але є декілька відмовлених електронних заяв. Зокрема, для прикладу, людина подає заяву на зміну виборчої адреси, а її взагалі немає в реєстрі, тобто, вона не подала на включення – таких заяв є 2. Є ще 2 відмови, коли люди 3 дні тому подали заяву на одну виборчу адресу, через 3 дні передумали, певно, недочитали законодавство, що можна змінювати раз на рік і подали повторно вже на іншу виборчу адресу, то їм автоматично відмовили.

В останній день приймання заяв активність, звичайно, була висока. Проте, якихось дуже великих черг не було. Були випадки, коли люди підходили масово, ну чоловік десять, але не більше.
 
Вибули виборці з кожної із 64 громад області – від одного до 358 осіб. Прибули до 53 громад – від одного до 402 виборці. Жодного виборця не прибуло до 11 громад області:
    • 2 Вараського району (Антонівської та Каноницької сільських громад), 
    • 6 Дубенського району (Смизької селищної громади, Варковицької, Вербської, Підлозцівської, Привільненської та Семидубської громад),
    • 3 Сарненського району (Степанської селищної, Миляцької та Немовицької сільських громад).
 
Загалом в області після процедури зміни виборчої адреси стало менше на 878 виборців. Динаміка приросту виборців спостерігається лише у 8 громадах області: 
    • Дубенській міській громаді (+94 виборці), 
    • Рівненській міській громаді (+44 виборці), 
    • Великоомелянській сільській громаді Рівненського району (+25 виборців), 
    • Городоцькій сільській громаді Рівненського району (+22 виборці), 
    • Висоцькій сільській громаді Сарненського району (+18 виборців), 
    • Рафалівській селищній громаді Вараського району (+7 виборців), 
    • Локницькій сільській громаді Вараського району (+3 виборці),
    • Боремельській сільській громаді Дубенського району (+1 виборець).

За словами керівника Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександра Стельмаха, станом на ранок 16 вересня кілька десятків звернень виборців по країні ще опрацьовуються. Тому цифри в деяких регіонах можуть несуттєво збільшитися.
 
Нагадаємо, що з 1 липня в Україні почала діяти оновлена система зміни виборчої адреси. Вона сприяє тому, щоб люди, які не живуть за місцем реєстрації або не мають зареєстрованого місця проживання змогли змінити або визначити свою виборчу адресу та проголосувати за місцем фактичного проживання на всіх видах виборів. Зробити це можна двома способами – онлайн через «Кабінет виборця» на сайті ДРВ або подати паперову заяву до відділу ведення ДРВ. З 24 липня жодних документів, що підтверджують місце фактичного проживання виборця, додавати до заяви не потрібно. Для того, щоб проголосувати на місцевих виборах цієї осені за новою виборчою адресою її можна було визначити чи змінити до 10 вересня включно.

Читайте також: Prozorro шукає «білих хакерів»: скільки їм платитимуть




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024