У Дубенський поліклініці працює денний стаціонар з європейською відзнакою

19 Вересня 2020, 18:40
1168

У Дубенській міській поліклініці працює денний стаціонар, де можуть проходити обстеження та отримати необхідну медичну допомогу пацієнти.

«Під час пандемії, коли люди з поточними захворюваннями, відповідно до урядової постанови,  не можуть отримувати медичну допомогу у міській лікарні, стало особливо актуальним надання амбулаторної медичної допомоги», – зазначає у фейсбуці Олена Курішко.

Головна медична сестра КНП «Дубенська міська поліклініка» Алла Григорівна Панюк розповіла, що у денному стаціонарі є маніпуляційна, де роблять різні маніпуляції – внутрішньом’язеві, підшкірні уколи, вимірюють тиск, надають невідкладну допомогу тощо. Адже комусь необхідно прокапатися, у певний час приймати уколи, необхідні певні процедури, або просто людині може стати зле. Тут можна зробити кардіограму, сюди можуть підійти медичні сестри, у разі необхідності, проведе обстеження та призначить лікування вузькопрофільний спеціаліст – отоларинголог, кардіолог тощо. 

Перебувати у денному стаціонарі можна з 8-ї ранку до 15 години 42 хвилин, тобто упродовж робочого дня.

«За день амбулаторне лікування проходить від двадцяти до тридцяти п’яти пацієнтів, буває й більше. Людина здасть необхідні аналізи, відпочине, дочекається результатів», — зазначає пані Алла.

У денному стаціонарі є три палати – дві на три людини і одна на дві, тобто всього вісім ліжок. Пацієнти можуть відпочити. Палати чисті, затишні, комфортні, є зручні для пацієнтів ліжка, тумбочки, шафа та холодильник. Адже тут не харчують, людина може взяти необхідні продукти на пів дня і не хвилюватися, що вони зіпсуються. Ще є санітарна кімната з душовою кабінкою.

Стаціонар відповідає європейським стандартам, він має відзнаку міжнародної служби організації інфекційного контролю «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта». Її надають лише на один рік, пізніше її необхідно підтверджувати. Якщо всі вимоги виконуватимуть та підтримуватимуть чистоту, використають всі необхідні дезінфекційні засоби, то її знову підтвердять. Зазначимо, що отримати цю відзнаку досить не просто, адже існує дуже багато вимог. 

«У нас навіть європейська прибиральна система на два відра (для чистої і брудної води), яка дозволяє використовувати менше води, економити миючі та дезінфікуючі засоби, більш ретельно проводити прибирання. Ця система має багато функцій», — розповіла головна медична сестра.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром