«Смига-Кеннеберг» поступилася лідерові у футбольному двобої

21 Вересня 2020, 18:35
1041

Вихідними відбулися завершальні матчі І кола Чемпіонату Рівненщини серед команд другого дивізіону. За результатами ігор визначився одноосібний лідер турнірної таблиці.

У неділю, 20 вересня, на стадіоні Вельбівного зустрічалися новачки обласної першості  – ФК «Грем’яче» приймав «Смигу-Кеннеберг» із Дубенського району. Гості розпочали гру з центру й за лічені секунди дійшли до лінії штрафного грем’ячівців, однак захисники прочитали гру й заблокували удар. Смижани атакували знову – удар головою був спрямований на капітана смижан, але Андрій Шевчук зафіксував офсайд.

Своєю чергою «світло-зелені» відповіли швидкою атакою – Валерій Желюк прорвався флангом і навісив у центр, але м’яч дістався гостям. Уже на 6 хв. матчу Сергій Непомнящий отримав кулю з іншого флангу, підійшов упритул до воріт і двічі поспіль влучив у голкіпера.

Смижанин Віталій Дмитрук рванув уперед і розігнав непогану контратаку. Гості вийшли сам на сам із Русланом Рижиком, але удар припав по воротареві. Відразу по тому Дмитро Гаврилюк, отримавши м’яч від Олега Груші, пройшов правим флангом, який відверто просідав, віддав упоперек поля, але Сергій Непомнящий не встиг прийняти м’яч і той полетів в аут. «Грем’яче» продовжило тиснути й на ударній позиції опинився Олег Груша. Утім, десятку «світло-зелених» затисли захисники й удар не вдався.

Гравець «Смиги-Кеннеберг» скористався тим, що більшість грем’ячівців ринулася в атаку й безперешкодно перейшов половину поля суперників. Однак м’яч після його удару пролетів повз дальню штангу. Вісімка господарів прийняв точну передачу, але не зумів звершити атаку через положення поза грою. Своєю чергою смижани знову помчали правим флангом, де помилку допустив Сергій Єфімчук. Щоб урятувати ворота, у підкат кинувся Олександр Марченко: заслужений і дуже небезпечний штрафний. Гравець зі Смиги обкрутив Желюка, який став у стінку, м’ячеві не вистачило якихось сантиметрів – повз ворота.

Небезпечно перед ворітьми «Грем'ячого»
Небезпечно перед ворітьми «Грем'ячого»

 

Але хто шукає, той знайде, і на 16 хв. смижани розпечатали ворота «Грем’ячого». Красивий гол у дев’ятку відправив Олександр Томич. Рижик напрямок удару вгадав, але дотягнутися було годі – 0:1. Смижани пожвавішали й ще раз кинулися в атаку, але Віталій Кравчук зіграв більш ніж надійно.

Переваги гостей вистачило на п’ять хвилин. Уже на 20 хв. Сергій Непомнящий зумів обійти трьох захисників і покласти м’яч у ворота – 1:1.

Сергій Непомнящий виходить на ударну позицію
Сергій Непомнящий виходить на ударну позицію


Гол Сергія Непомнящого
Гол Сергія Непомнящого

 

«Смига-Кеннеберг» спробувала знову вийти вперед, сильно закинувши на свого гравця, який стояв у притул до воріт. Руслан Рижик у шаленому стрибку зняв м’яч із голови тринадцятки гостей. Удар із кутового перший номер «Грем’ячого» теж надійно зафіксував.

За трохи грем’ячівці могли збільшити перевагу, але удар Олега Груші пролетів повз рамку, а Непомнящий не встиг обробити м’яч і пробив зависоко, згодом влучив у лежачого воротаря.

Гості прорахували слабкий правий фланг «Грем’ячого» й знову змусили воротаря понервувати, адже Олександр Марченко заробив черговий стандарт на підході до штрафного майданчика. Капітан «Смиги» пробив у стінку.


 

Володимир Моцюк більше не відкладав заміну й замість Єфімчука на поле вийшов Петро Ярмолюк.

Наприкінці першої 45-хвилинки Сергій Непомнящий ще мав дві нагоди відзначитися – уперше його накрили захисники, а вдруге, рятуючи ворота, у підкаті постелився голкіпер.

На 42 хв. провалився центр гостей і на ударній позиції опинився Олег Груша. Він зарядив по рамці, м’яч влучив у штангу і відскочив у ворота – фортуна, якої так бракувала в півфінальному матчі проти «ОДЕКа», повернулася до «світло-зелених» обличчям.

Гості ще мали шанс на гол у роздягальню – Олександр Гугайло заробив штрафний, який захист перевів на кут. Подачу від прапорця вдало прийняли смижани, намагаючись майже впритул розстріляти ворота. Сейв Рижика переріс у ще одну атаку, але Сергій Непомнящий ускочив у офсайд. 2:1 – рахунок, на який більше вплинула удача. Утім, у другому таймі «світло-зелені» довели, хто вдома господар.


 

На початку  другого тайму розвели господарі, миттєво втратили м’яч і відразу ж від центру поля футболіст із команди гостей потужно, але не точно пробив по воротах Рижика – трохи вище.

На 49 хв. представники Дубенщини подавали від кутового прапорця. Хоч грем’ячівці і розібрали суперників, після подачі нападник зумів у дотик потужно зарядити по воротах – Рижик буквально сів на м’яч і швидко відправив кулю у поле. Грем’ячівці погнали в атаку, яку гості вибили в аут. Після вкидання Олександр Гугайло прийняв м’яч, але пробив у руки.


 

«Світло-зелені» тиснули на ворота. Капітан смижан ухопив нападника за футболку і суддя призначив штрафний. Дмитро Гаврилюк закрутив м’яч, але на другому поверсі перехопив захист. М’яч відскочив до Олега Груші, він дав уперед – досить низько головою прийняв Сергій Непомнящий, ювелірно переправивши на Олександра Чутченка. Той пробив повз рамку.

Смижани спробували розвинути атаку, яку перервав Дмитро Гаврилюк, підвів флангом до воріт і чисто подав упоперек. Олександр Чутченко чітким ударом головою робить 3:1. Гості розвели й відразу втратили м’яч. Сергій Непомнящий виходив сам на сам із голкіпером, але опинився на газоні. Суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Дмитро Гаврилюк холоднокровно пробив, довівши рахунок до розгромного 4:1 – два м’ячі за дві хвилини.

У наступну п’ятихвилинку грем’ячівці ще мали шанс розписатися у чужих воротах – Чутченко пробив у руки, а вдруге нападника в підкаті спинив захист, а Непомнящий, стрибнувши в боротьбу на другому поверсі, опинився… в офсайді.

На 66 хв. Володимир Моцюк зробив ще одну заміну, яка «вистрелила» двічі – на полі замість Сергія Непомнящого з’явився Степан Кащин. З появою свіжого форварда команда змінила розстановку й почала грати в два нападники. «Світло-зелені» ринули в напад усією командою. Шанс оформити дубль мав Олег Груша, проте пробив залегко.

Назар Гаврилюк скористався вільним лівим флангом і довів м’яч до штрафного. Там, щоправда, його прикрив захисник, заблокувавши можливість удару, але шістнадцятка господарів віддав пас на досвідченого Степана Кащина, який набіг і перекинув воротаря. 5:1 на 70 хв.


 

«Смига-Кеннеберг» огризнулася сильним ударом, але м’яч став легкою здобиччю першого номера господарів.

«Грем’яче» провело дві атаки поспіль. І якщо вперше захист зіграв чисто, то на 78 хв. таки награв на штрафний. Стандарт подав Дмитро Гаврилюк, обкрутивши стінку, а в штрафному на голову м’яч прийняв Степан Кащин, успішно оформивши дубль (6:1).

«Грем’яче» не збиралося відходити на свою половину поля й на 80 хв. Віталій Дмитрук проскочив у дірку та розвів м’яч і Рижика по різних кутках – 6:2.

«Світло-зелені» випробовували різні комбінації, граючи на довгих передачах, але закинути за комірець більше не вдавалося. Наприкінці матчу у пасивному офсайді був Степан Кащин, який ударив м’яч після свистка, але однаково не влучив у рамку.

Суддя дав шанс смижанам на останній удар, який просвистів над поперечиною.

Досвід ФК «Грем’яче» переважив ентузіазм «Смиги-Кеннеберг». Ця перемога дозволила команді з Острожчини стати беззаперечним лідером турнірної таблиці – 15 очок, жодної поразки в першому колі.

Серед команд другого дивізіону ФК «Зарічне», який 20 вересня несподівано поступився томашгородському «Гранітові» (1:2), має 7 очок і посідає другу сходинку. ФК «Садове-2» зі 6 очками третій, «Граніт» та «Енергія» мають по 5 очок (4 і 5 місця відповідно). А замикає турнірну таблицю «Смига-Кеннеберг», маючи 4 очки (1 перемога і 1 нічия).

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024