Радивилівська ОТГ приєдналася до програми "Соціальна громада"

22 Вересня 2020, 19:00
1115

Радивилівська громада увійшла в десяток громад, де доступніші соціальні послуги 

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який впроваджує Мінсоцполітики реалізовують в дести громадах Рівненської області.  Він націлений на те, щоб  спростити процес прийому документів та призначення допомог. До програми приєдналася і Радивилівська ОТГ.

Через нову програму можна клопотати про призначення понад 60 видів соціальної допомоги - розповідає прес-служба Рівненської ОДА..

Наразі до Програмного комплексу приєдналися 10 ОТГ, а саме: Підлозцівська, Клеванська, Олександрійська, Пісківська, Козинська, Радивилівська, Клесівська, Немовицька, Миляцька, Клесівська, які вже прийняли у такий спосіб понад 2000 заяв.

Загалом новий інструмент зможуть використовувати 21 ОТГ. Їх вже забезпечили для цього комп’ютерною технікою. Ще 19 громад мають отримати таке обладнання до кінця року.

Як розповіла перша заступниця директора департамент розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Анна Закусілова, завдяки проєкту в громадах з’явилася можливість адміністрування надання послуг соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна». Програма забезпечує сучасний електронний документообіг між ОТГ та структурними підрозділами соціального захисту РДА.

«Проект, що розроблений Мінсоцполітики, дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру за місцем проживання та зекономити час, зусилля та кошти на дорогу. Для цього створюються фронт-офіси із прийому документів в ОТГ, а також закуповується техніка для них. Нагадаю, що з 1 січня 2021 року адміністративні послуги будуть надаватися лише в ОТГ. Тому громади повинні якомога швидше приєднатися до проекту та навчитися користуватися програмним комплексом «Соціальна громада», – наголосила Анна Закусілова.

На сьогодні кожна ОТГ має можливість приєднатися до «Соціальної громади» самостійно, скориставшись відповідним алгоритмом, розміщеним за посиланням: https://socgromada.ioc.gov.ua/.

Програмний комплекс впроваджується у рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» Міністерства соціальної політики України спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Повідомляє пресслужба Рівненської ОДА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром