У Смизі відкрили нову сучасну амбулаторію

23 Вересня 2020, 18:25
2794

У Смизі 23 вересня урочисто відкрили нову сучасну амбулаторію.

Заклад збудували з «нуля» за типовим проєктом Мінрегіону. Тут є кабінет лікаря, кімната для персоналу, стерилізаційна, процедурна, кабінет профілактичних щеплень. Залишилось лише перевезти меблі, обладнання та реєстраційні картки зі старого приміщення. Про це повідомляють у Дубенській районній державній адміністрації.

Амбулаторія простора і продумана для відвідувачів, доступна для людей з інвалідністю, обладнана апаратурою. Важливо, що тут є житло для лікаря – дві спальні, кухня, санвузол та ванна.

Неподалік амбулаторії – нова дорога по вулиці Заводська, для зручності доїзду керівництво громади запланувало зробити дорогу безпосередньо до самої лікувальної установи. Також заклад забезпечений автомобілем для сімейного лікаря.

Наразі в амбулаторії послуги надають п'ять лікарів: педіатр, терапевти та сімейні лікарі.

На урочисте відкриття закладу завітали начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, голова Дубенської райдержадміністрації Володимир Іщук, керівництво Смизької громади, місцеві жителі.

«Завдяки злагодженій тісній співпраці різних гілок влади вдалося реалізувати цей проект, який дає змогу лікарям надавати якісну медичну допомогу, а пацієнтам отримувати профілактичні та лікувальні послуги в комфортних умовах. Усім медичним працівникам бажаю з радістю йти на роботу, а повертатись додому – з гордістю та вдячністю від пацієнтів», – звернувся до присутніх голова Дубенської РДА.

Священнослужителі місцевих церков освятили приміщення та благословили медиків на здійснення лікувальної справи.

«Смизька амбулаторія – одна з 37 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які були відкриті в Рівненській області в рамках нового етапу медичної реформи. Це дозволяє нам підняти медичну допомогу в сільській місцевості на новий рівень», — підкреслив начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Під час спілкування з головою Дубенської РДА Володимиром Іщуком місцеві мешканці розповіли, що надзвичайно задоволені новим приміщенням амбулаторії та звертатимуться до керівництва громади щодо збільшення спектру медичних послуг в закладі.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024