Столітню будівлю школи в селі на Млинівщині модернізували

03 Жовтня 2020, 16:00
2826

Жителька Перемилівського старостинського округу дякує за зміни у селі

З вдячністю про зміни  в школі на території Перемилівського старостинського округу розповідає на сторінці у Фесбук завідувач Перемилівської філії І- ІІ ступенів Млинівської ЗОШ І –ІІІ ступенів №3 Віра Максимчук:

«Уже майже чотири роки усі ми живемо у складі Млинівської ОТГ. Зовсім мало часу пройшло, а в наших селах відбулося так багато змін. Мене, як , найбільше радує перетворення нашої школи - довгожительки ( 107 років - це поважний вік) в сучасний освітній заклад. Зокрема, замінено старі дерев’яні вікна на металопластикові склопакет на покрівлях двох корпусів школи встановлено нові коньки ( старі протікали, нагадаю вам); зроблено нові грубки для опалення класних кімнат; замінено звичайні лампочки на енергозберігаючі; проведено капітальні ремонти з облаштування внутрішніх вбиралень для дітей та вчителів; замінено новими учнівськими партами столи з «колгоспної контори»; здійснено капітальний ремонт коридору початкової школи», – розповідає Віра Максимчук

1

 

Не залишилась поза увагою шкільна їдальня, куди придбано новий посуд, холодильник, мийки та повністю оновлено сантехніку. Для організації активного відпочинку дітей села на території школи встановлено ігровий майданчик. Також у школі підключили швидкісний інтернет для повноцінного навчання.

"Також дуже приємно, що в нашому старостинському окрузі активно розвивається культура. Вперше за багато років під час проведення обласного фестивалю народної музики імені нашого земляка Анатолія Андрухова, а також відзначення «Дня села» перемилівським жителям дарували своє мистецтво відомі колективи Рівненщини. Наші колективи художньої самодіяльності радо зустрічають не тільки в Млинівській ОТГ, а й в області. Для повноцінного дозвілля у сільському клубі проведено косметичний ремонт, переобладнано дві кімнати для гурткової роботи, куплено нове музичне обладнання".

Завідувачка школи сказала  багато теплих слів в адресу влади, яка потурбувалася про їхнє село. Адже відновлено роботу ФАПу., де провели косметичний ремонт та створено всі необхідні умови для надання першої медичної допомоги жителям. Спільними зусиллями громади споруджено каплицю на джерелі «Святого Онуфрія». Результат вражає : кам'яний басейн, відкритий купол, фігури Божої Матері та янголят-охоронців…

Проведено капітальний ремонт обеліска, встановленого односельчанам, що загинули у роки ВВв.

Довго не вірилося, що будуть освітлені усі вулиці у селах Перемилівка та Іванківці! Зараз це сприяє безпечному та комфортному пересуванню місцевих жителів у вечірній час доби.Болючим питанням завжди були дороги у наших селах. Однак тепер і тут є зрушення. Зокрема виготовлено проектну документацію на капітальний ремонт дороги в село Іванківці і господарським способом частину ( під’їзд до села) уже зроблено. А також завдяки неодноразовим зверненням Млинівської селищної ради та депутатів селищної ради проведений поточний ремонт дороги обласного значення Новоселівка – Пітушків, зокрема, і в селі Перемилівка.

А ще у селян є тепер постійний транспортний зв’язок з обласним центром, який відновили зовсім недавно й  новесенькі зупинки у селах Перемилівка та Іванківці. А окрасою села  став оновлений в'їздний знак «Щасливої дороги», на якому розміщений паспорт Перемилівського старостинського округу.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024